Home » Store blåbærmuffins

Store blåbærmuffins

Av ellen
Store blåbærmuffins

For en stund tilbake siden var vi på blåbærtur. Det resulterte i mye deilig rørt blåbærsyltetøy som ligger og venter på gode anledninger i fryseren. I tillegg lagde jeg fantastiske store blåbærmuffins. Jeg har brukt samme oppskrift på store muffins i ca 10 år. Rett og slett fordi den funker! Muffinsene blir utrolig gode og de er superenkle å lage. Ingen grunn til å bytte oppskrift med andre ord.

Men denne gangen gjorde jeg likevel det, fordi jeg ble nysgjerrig på hvordan de ble om jeg byttet ut vanlig melk med kefir. Jeg elsker å bake med kefir, alt fra sjokoladekaker i langpanner til gjærbakst. Disse kanelknutene med kefir er faktisk den aller mest besøkte oppskriften på Kakefabrikken gjennom alle tider. Det sier sitt!

Men nå var altså turen kommet til å prøve kefir i store blåbærmuffins. Jeg tilsatte også et ekstra egg i forhold til originaloppskriften, slik at de ikke skulle bli for kompakte. Og det funket! Til de grader! Muffinsene ble som forventet veldig saftige og myke og nydelige på smak. Noe tyngre og mektigere enn når jeg bruker vanlig melk, men jeg synes de ble helt fantastiske. Du kan også lage muffins i vanlig størrelse om du heller ønsker det. Og du kan også bytte ut blåbær med for eksempel bringebær, sjokolade, epler eller annet.

Har du lyst til å prøve originaloppskriften, så finner du den her. Har du lyst til å putte crumble på toppen, finner du det i samme oppskrift. Denne gangen har jeg toppet muffinsene med et dryss sukker, som gir en herlig sprø topp. Apropos topp, disse muffinsene får en herlig fin topp når de stekes, akkurat som de skulle ha kommet fra et hvilket som helst amerikansk bakeri. Jeg digger det!

Store blåbærmuffins

Store blåbærmuffins

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 12 store
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 2.9/5
( 7 voted )

Ingredienser

300 g hvetemel
140 g sukker
1 ss bakepulver
1 ts vaniljesukker
En klype salt
2 egg
100 g smeltet smør
3 dl kefir
Ca 200 g blåbær
Ca 1 ss finkornet sukker til topping

Slik gjør du det

Bland sammen det tørre i en bolle og det flytende i en annen bolle. Hell så det våte i det tørre og rør det såvidt sammen. Vend deretter forsiktig inn blåbærene. Du kan evt legge halve røren oppi muffinsformene, toppe med godt med blåbær, fylle på resten av røren og toppe med blåbær igjen. Dette minimerer sjansen for at røren får blåbærfarge.

Sett 6 store muffinsformer i et muffinsbrett og fordel røren jevnt utover. Du kan også bruke små muffinsformer, da trenger du dobbelt så mange. Strø over litt finkornet sukker på toppen av muffinsene (dette vil gi en sprø topp) og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Avkjøl på rist.

Muffinsene er aller best nystekte mens de fortsatt er lune, men de holder seg ferske og saftige også dagen etter.

Kanskje du liker disse også?