Home » Sjokolademuffins med julekrydder

Sjokolademuffins med julekrydder

Av ellen

Nå kikket jeg akkurat på kalenderen, og etter mine beregninger er det to uker og to dager igjen til julaften. Hvordan skjedde det? Jeg har ikke engang bestemt meg for hva jeg skal bake til jul. Jeg er ikke så fan av tradisjonelle julekaker, så i år lurer jeg på om jeg skal gå litt utradisjonelt til verks med julebaksten. Jeg vet at jeg må lage colakaker, kokosmakroner eller kokosmarengs, pepperkaker og delfiakake selvfølgelig, selv om jeg er den eneste i familien som spiser det. Også tenkte jeg faktisk at jeg skulle lage caramel bites. Det er så vanvittig godt. Det er en kake jeg ikke kan ha ofte i hus, fordi jeg rett og slett ikke klarer å beherske meg når jeg har det. Men til jula, da tror jeg at jeg slår til og lager en batch.

Nå før jul har jeg laget en julete sjokolademuffins med krydder som hører julen til. Sjokolade og julekrydder er rett og slett en fantastisk kombinasjon. Vil du prøve deg på en variant uten sjokolade, kan du jo prøve disse pepperkakecupcakene.

Her finner du alle juleoppskriftene på Kakefabrikken.

Sjokolademuffins med julekrydder

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 24
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

75 g smør
2,5 dl kefir
150 g sukker
1,5 ts natron
1 ts malt kanel
0,25 ts malt ingefær
0,25 ts malt nellik
1-2 ss kakao
200 g hvetemel

Slik gjør du det

Smelt smøret, avkjøl litt og bland med kefir (og evt kaffe). Tilsett sukker, natron, krydder og kakao og bland godt. Vend inn hvetemel til slutt.

Fyll små muffinsformer ca 3/4 fulle og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter (18 minutter hvis du lager muffins med vanlig størrelse).

Oppskriften er nok til ca 24 små eller 12 vanlige muffins.

Kanskje du liker disse også?