Home » Sjokoladecremeux med jordbær

Sjokoladecremeux med jordbær

Av ellen
Sjokoladecremeux med jordbær

Denne desserten ble til ved en tilfeldighet. Jeg lagde nemlig denne kaken og fant ut at kremen ble så god at den kunne fungere like godt i en dessert. Den var også perfekt i kombinasjon med jordbær og vispet krem. I tillegg tilsatte jeg hakket sjokolade for crunch. Vipps så ble sjokoladecremeux med jordbær skapt.

Prøv også: Eton mess med limemarinerte røde bær

Cremeux høres høres kanskje både fransk og fancy ut, men jeg lover at denne sjokoladekremen er veldig enkel å lage. Alt du trenger å gjøre er å varme opp fløtemelk som helles over eggeplommer og varmes opp igjen. Deretter helles blandingen over hakket sjokolade, før det hele røres sammen. Et voila: Sjokoladecremeux!

Prøv også: Melkesjokolademousse med vaniljesaus

Sjokoladecremeux med jordbær kan likeså greit lages med bringebær, eller hva med skogsbær? Frukt vil også fungere bra, for eksempel appelsin. Denne sjokoladekremen er ganske mektig, så du trenger ikke servere store porsjoner. Denne oppskriften passer til ca 8 porsjoner.

Flere desserter? Sjekk her

Sjokoladecremeux med jordbær

Sjokoladecremeux med jordbær

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: Ca 8 porsjoner
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

SJOKOLADECREMEUX
200 g sjokolade
4 eggeplommer
3 dl kremfløte
2 dl H-melk

TOPPING
Ca 1 kurv med jordbær
Ca 30 g mørk sjokolade
2-3 dl kremfløte
Litt grønt til pynt

Slik gjør du det

SJOKOLADECREMEUX
Hakk sjokoladen og legg den i en bolle. Ha eggeplommene i en annen bolle og bland dem sammen. Hell kremfløte og H-melk i en kjele og varm opp til kokepunktet. Hell deretter ca halvparten av fløtemelkblandingen over eggeplommene i en tynn stråle under stadig omrøring. Hell så blandingen tilbake i kjelen og kok opp til den tykner, men ikke la den koke. Hell blandingen over den hakkede sjokoladen og la det stå i noen minutter. Rør det deretter sammen til en glatt masse. Sett sjokoladecremeuxen kaldt til den skal brukes.

MONTERING
Pisk sjokoladecremeuxen luftig og fordel den i ca 8 porsjonsformer. Del opp jordbærene i passende biter og fordel oppå sjokoladecremeuxen. Hakk sjokoladen og legg oppå jordbærene. Visp kremfløten til myk krem og legg på toppen. Pynt gjerne med noe grønt.

Tips

Andre typer frukt og bær vil også passe veldig godt i denne desserten.

Kanskje du liker disse også?