Home » Verdens beste brioche hamburgerbrød

Verdens beste brioche hamburgerbrød

Av ellen
Verdens beste brioche hamburgerbrød

Du har hamburgerbrød, og du har verdens beste brioche hamburgerbrød! Dette er dem. En brioche-deig kjennetegnes av at den inneholder egg og rause mengder smør. Egg gjør at briochen blir ekstra luftig, lett og saftig. Og smør vet vi jo hva gjør med sånn cirka all bakst: Den blir digg! Det vil si saftig, fyldig og smaksrik. I tillegg er det litt sukker i deigen for sødme, som passer utmerket til hvilken som helst burger.

Noe digg til etter burgeren? Prøv disse vaniljeispinnene med peanøtt- og sjokoladetrekk
Eller hva med Profiteroles med vispet krem og karamell?

Brioche i ulike former kjennetegnes gjerne av den blanke overflaten, som kommer av at den er penslet med egg. Men det er ingenting i veien for at du også kan strø over sesamfrø om du ønsker det.

Til grillsesongen blir det gjerne behov for en del burgerbrød, så doble gjerne denne oppskriften og fyll fryseren. Da har du verdens beste brioche hamburgerbrød på luringen anytime.

Verdens beste brioche hamburgerbrød

Verdens beste brioche hamburgerbrød

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 9 store hamburgerbrød
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.6/5
( 59 voted )

Ingredienser

500 g hvetemel (evt 50/50 fint/grovt mel)
3 1/2 dl lunken H-melk
1 egg
20 g sukker
1 ½ ts salt
½ pk gjær
100 g romtemperert smør

Egg til pensling
Evt sesamfrø til pynt

Slik gjør du det

Ha alle ingrediensene, foruten smør, i en bakebolle. (Fersk gjær trenger ikke å røres ut i vann, bare smuldre den opp og ha i blandingen). Elt på lav hastighet i 5 minutter, øk deretter hastigheten til medium og elt videre i 5 minutter. Tilsett deretter smør i klatter litt etter litt og elt videre i 10 minutter. Dekk til bollen med plast eller et klede og hev deigen til dobbel størrelse, ca 40-60 minutter.

Del deretter opp deigen i 9 emner og form dem til runde boller. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og trykk dem litt flate. Etterhev i ca 30 minutter under plast. Pensle deretter med sammenvispet egg og strø eventuelt over sesamfrø.

Stek burgerbrødene midt i ovnen på 220 grader i ca 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

Du kan bruke den samme oppskriften til å lage pølsebrød. Bare form emnene avlange pølsebrød i stedet for. Siden pælsebrød er mindre, rekker denne oppskriften til ca 12 pølsebrød.

Kanskje du liker disse også?