Home » Pavlova med sjokoladekrem og jordbær

Pavlova med sjokoladekrem og jordbær

Av ellen
Pavlova med sjokoladekrem og jordbær

Den ultimate sommerkaken, Pavlova med sjokoladekrem og jordbær! Den florlette pavlovabunnen har jeg her fylt med en sjokoladecremeux. Det høres kanskje både fransk og fancy ut, men jeg lover at denne sjokoladekremen er veldig enkel å lage. Alt du trenger å gjøre er å varme opp fløtemelk som helles over eggeplommer og varmes opp igjen. Deretter helles blandingen over hakket sjokolade, før det hele røres sammen. Et voila: Sjokoladecremeux!

Prøv også: Minipavlova med bjørnebær og mango

Pavlova med sjokoladekrem og jordbær blir selvfølgelig aller best med norske jordbær. Har du ikke det, er det bare å bruke utenlandske jordbær. Faktisk kan du bruke alle typer bær til denne kaken. Bringebær er for eksempel et veldig godt alternativ, det samme med skogsbær.

Glad i Pavlova? Her finner du flere oppskrifter

Pavlova med sjokoladekrem og jordbær

Pavlova med sjokoladekrem og jordbær

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.8/5
( 4 voted )

Ingredienser

PAVLOVABUNN 4 eggehviter En klype salt 200 g sukker 1 ts hvitvinseddik 2 ts maisenna 1 ts vaniljesukker SJOKOLADECREMEUX 200 g sjokolade 4 eggeplommer 3 dl kremfløte 2 dl H-melk TOPPING 3 dl kremfløte Ca 1 kurv med jordbær Litt revet sjokolade til pynt

Slik gjør du det

PAVLOVABUNN Visp eggehviter med en klype salt til myke topper. Tilsett deretter sukkeret litt etter litt og visp til marengs. Vend inn hvitvinseddik, siktet maisenna og vaniljesukker. Bre ut røren i en sirkel på ca 22 cm i diameter (husk at kaken eser ut etter steking). La overflaten være ujevn. Det kan være nyttig å bruke en mal (f.eks en kakeform eller tallerken) og tegne opp en sirkel på baksiden av bakepapiret. Da er det lettere å få til en rund kake. Stek nederst i ovnen på 100 grader i ca 90 min. Kaken skal ha en sprø utside og en myk og luftig innside. La kaken stå inne i ovnen til den er kald (gjerne til dagen etter). Om du tar den rett ut av ovnen kan den falle sammen. SJOKOLADECREMEUX Hakk sjokoladen og legg den i en bolle. Ha eggeplommene i en annen bolle og bland dem sammen. Hell kremfløte og H-melk i en kjele og varm opp til kokepunktet. Hell deretter ca halvparten av fløtemelkblandingen over eggeplommene i en tynn stråle under stadig omrøring. Hell så blandingen tilbake i kjelen og kok opp til den tykner, men ikke la den koke. Hell blandingen over den hakkede sjokoladen og la det stå i noen minutter. Rør det deretter sammen til en glatt masse. Sett sjokoladecremeuxen kaldt til den skal brukes. MONTERING Pisk opp den kalde sjokoladecremeuxen og bre den over pavlovabunnnen. Visp kremfløten til myk krem sammen med litt sukker og vaniljesukker og legg oppå sjokoladekremen. Topp med friske jordbær og revet sjokolade.  

Kanskje du liker disse også?