Home » Skolebolleblomster

Skolebolleblomster

Av ellen
Skolebolleblomster

Skolebolleblomster er rett og slett skoleboller formet som blomster. En artig vri på et av de aller beste bakverkene vi har.

Prøv også: Verdens beste skoleboller

Jeg synes skolebolleblomster passer ekstra godt på sommeren eller i mai – nesten som en maiblomst.

Glad i gjærbakst? Her finner du flere oppskrifter

Skolebolleblomster

Skolebolleblomster

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 8 skolebolleblomster
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

BOLLEDEIG
500 g hvetemel
100 g sukker
1/2 pakke gjær
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
3 1/2 dl lunken H-melk
100 g mykt smør

1 sammenvispet egg til pensling

VANILJEKREM
1/2 vaniljestang
2 dl + 1/2 dl H-melk
0,75 dl kremfløte
50 g sukker
2 eggeplommer
20 g maisenna

Melis og kokosmasse til pynt

Slik gjør du det

BOLLEDEIG
Ha alle ingrediensene, unntatt smør i en bakebolle. Elt deigen i maskin eller for hånd i ca 10-15 min til en smidig deig som lett slipper bollen. Tilsett deretter mykt smør i klatter litt etter litt til alt er jobbet inn. Juster evt deigen med litt melk hvis den er for fast. Dekk bollen med plast eller et klede og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.

VANILJEKREM
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha halvparten av frøene og den halve stangen i en kasserolle med 2 dl melk, fløte og sukker. Bland godt og varm det til kokepunktet. Ha 1/2 dl melk og maisenna i en bolle og bland godt, tilsett så eggeplommene. Hell 2/3 av den varme væsken litt etter litt oppi eggeblandingen mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. Kok forsiktig opp blandingen og la den småkoke i ett minutt under stadig omrøring. Ta ut vaniljestangen og hell vaniljekremen i en egnet bolle og dekk med plast. Legg den direkte på vaniljekremen. Sett den deretter i kjøleskapet med en gang.

MONTERING
Del bolledeigen opp i 7-8 emner, avhengig av hvor store maiblomster du vil ha. Del deretter hvert emne opp i sju like store deler og trill dem til runde kuler. Legg kulene sammen i en blomsterform, en i midten og seks rundt, med noen millimeters avstand. Kulene vil vokse seg sammen under etterheving og steking. Sett maiblomstene på et stekebrett og etterhev i ca 40 minutter. Trykk deretter ned den midterste kula og fyll hullet med vaniljekrem. Pensle deretter de resterende kulene med sammenvispet egg. Stek maiblomstene midt i ovnen på 200 grader i ca 12 minutter til de er gylne. Avkjøl deretter på rist. Bland sammen melis og litt vann til en tyktflytende glasur og bre over blomstene. Dypp de deretter i kokosmasse og server.

Kanskje du liker disse også?