Home » Ostekake med sitron og marengs

Ostekake med sitron og marengs

Av ellen
Ostekake med sitron og marengs

Ostekake med sitron og marengs må være den aller beste ostekaken jeg har laget (og smakt)! Liker du sitronmarengspai, er jeg sikker på at du kommer til å elske denne. Bunnen er en vanlig kjeksbunn som jeg har laget med vaniljekjeks. Du kan også bruke havre- eller oreokjeks. Selve ostekakemassen er både frisk og fyldig med både sitronsaft og -skall. Oppå der er det et lag med deilig lemon curd, som igjen er toppet med søt marengs. Alt dette sammen er bare helt magisk!

Glad i ostekaker? Her finner du flere

Ostekake med sitron og marengs

Du må gjennom noen steg om du skal prøve deg på en ostekake med sitron og marengs, men ingen av dem er vanskelige. Du kan også lage kaken over to dager. For eksempel kan du lage bunnen og ostemassen den ene dagen og lemon curd og marengs den neste.

Flere oppskrifter med sitron? Sjekk her

Ostekake med sitron og marengs

Ostekake med sitron og marengs

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.2/5
( 31 voted )

Ingredienser

KJEKSBUNN
200 g vaniljekjeks (evt havrekjeks)
100 g smør

OSTEKREM
3 gelatinplater
1 dl sitronsaft
Finrevet skall fra 1 sitron
250 g kremost naturell
150 g melis
3 dl kremfløte

SITRONKREM
2 eggeplommer
1/2 dl sitronsaft
Finrevet skall fra 1/2 sitron
50 g sukker
50 g mykt usaltet smør

MARENGSTOPP
2 eggehviter
25 g sukker

75 g sukker
3 ss (45 ml) vann

Slik gjør du det

KJEKSBUNN
Knus kjeksene i en food prosessor eller legg dem i en frysepose og bruk et kjevle. Smelt smøret og bland det med kjekssmulene. Press deretter kjeksblandingen ned i bunnen av en bakepapirkledd springform på ca 24 cm. Bruker du en mindre form kan du redusere litt på kjeksbunnen eller trykke noe av bunnen oppover kantene for å unngå at bunnen blir for tykk. Sett deretter kjeksbunnen i kjøleskapet til den har blitt fast og kald.

OSTEKREM
Legg gelatinplatene i bløtt i kaldt vann i ca 10 minutter. Fin skallet på sitronen fint og legg til side. Press ut sitronsaften og varm den deretter opp til kokepunktet. Klem ut vannet fra gelatinplatene og hell over den varme sitronsaften. Rør det godt sammen og sett til side. Bland sammen sitronskall, kremost og melis til en klumpfri blanding. Tilsett deretter gelatinblandingen. Visp kremfløten til myk krem og vend inn. Hell deretter ostekremen over kjeksbunnen og sett kaldt til kremen stivner, minst 6 timer

SITRONKREM
Bland sammen alle ingrediensene utenom smøret og kok opp under stadig omrøring. Ikke bruk mer enn svak-medium varme, du vil ikke ha eggerøre. Kok til blandingen tykner (ca 1 minutt) og ta den av platen. Avkjøl til romtemperatur. Visp deretter blandingen med en kjøkkenmaskin eller elektrisk håndmikser og tilsett mykt usaltet smør i klatter litt etter litt. Det er viktig at eggeblandingen og smøret har samme temperatur, slik at kremen ikke skiller seg. Kremen er ferdig når smøret er blandet helt inn.

MARENGSTOPP
Visp eggehvitene stive. Tilsett deretter sukkeret litt etter litt og visp videre til du får en skinnende og tykk marengs. Kok opp vann og sukker til 115-122 grader. Bruk et sukkertermometer. Om du ikke har det, tar det ca 5 minutter etter blandingen har begynt å koke ordentlig. Du skal da ha seig sirup. Tilsett sukkersirupen i eggehvitene i en tynn stråle på kanten av bollen. Pass på så du ikke treffer vispen, da kan sirupen sprette og brenne deg. Forsett å vispe til blandingen har romtemperatur.

MONTERING
Bre sitronkremen over ostekaken. Sprøyt deretter fine topper med marengs oppå der igjen og brenn av. Du kan også bre marengsen utover med en skje eller lignende.

Tips

Mer glad i appelsin, klementin eller lime? Bytt ut sitron med det. Eller hva med en kombinasjon av flere sitrusfrukter?

Kanskje du liker disse også?