Home » Kokos-panna cotta med limemarinerte jordbær

Kokos-panna cotta med limemarinerte jordbær

Av ellen
Kokos-panna cotta med limemarinerte jordbær

Fikk så lyst til å lage en deilig sommerdessert her om dagen, siden vi skulle få besøk. Jeg hadde hatt lyst på panna cotta en god stund allerede, og fant ut det bare måtte bli det. Panna cotta er ganske mektig, så jeg tenkte at det kanskje passet med en lettere variant i varmen. Så jeg endte derfor opp med kokos-panna cotta med limemarinerte jordbær! Å kjære vene, det ble godt!

Lyst på vanlig panna cotta i stedet for? Her finner du oppskriften på det

Selve kokos-panna cottaen ble myk og kremet, med nydelig kokos- og vaniljesmak. Limemarinerte jordbær på toppen ble en ekstremt god kombinasjon. Jeg lagde mye limemarinerte jordbær tidligere. Men plutselig var det kjempelenge siden sist jeg lagde det. Aner ikke hvorfor, for det er bare helt fantastisk godt!

Har du prøvd karamell-panna cotta? Sjekk ut oppskriften på det her

Kokos-panna cotta med limemarinerte jordbær er veldig enkelt å lage, også til mange. Selve kokos-panna cottaen lager du en dag eller to før servering. Limemarinerte jordbær hiver du sammen på serveringsdagen. Gjestene mine ble kjempefornøyde med denne desserten. Jeg håper du får glede av den også.

Kokos-panna cotta med limemarinerte jordbær

Kokos-panna cotta med limemarinerte jordbær

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 8 porsjoner
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.9/5
( 9 voted )

Ingredienser

KOKOS-PANNA COTTA
5 dl kokosmelk
3 dl Gryr (evt annen plantebasert fløte eller vanlig kremfløte)
50 g sukker
2 ts vaniljesukker
4 gelatinplater

LIMEMARINERTE JORDBÆR
400 g jordbær
Ca 40-50 g sukker
Saft og finrevet skall fra 1 lime

PYNT
Finrevet skall fra 1 lime

Slik gjør du det

KOKOS-PANNA COTTA
Legg gelatinplatene i bløtt i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp kokosmelk, Gryr, sukker og vaniljesukker til kokepunktet i en kjele. Ta kjelen av kokeplaten, klem vannet ut av gelatinplatene og tilsett i kokosmelkblandingen. Rør god til gelatinplatene er oppløst. Hell blandingen i porsjonsformer og sett kaldt til panna cottaen stivner, minst fire timer, men gjerne natten over.

LIMEMARINERTE JORDBÆR
Den jordbærene opp i passe serveringsbiter. Tilsett sukker (mengden avhenger litt av din egen smak og hvor søte bærene er, smak deg fram). Tilsett saft og finrevet skall fra 1 lime og bland godt. La blandingen stå og trekke i ca 15 minutter.

MONTERING
Fordel jordbærene oppå kokos-panna cottaen og riv over litt ekstra lime før servering.

Tips

Denne desserten er melkefri. Hvis du ønsker den helt vegansk, kan du bruke agar agar i stedet for gelatin. Gryr kan du bytte ut med annen plantebasert fløte eller vanlig kremfløte. Vanligvis lager jeg panna cotta med frø fra vaniljestang, men her har jeg brukt vaniljesukker for å bevare den fine hvite fargen. Hvis du vil bruke vaniljestang i stedet for, tilsetter du frø og stang helt i starten. La gjerne vaniljen ligge og trekke litt før du tar ut stangen og heller blandingen over i porsjonsglass.

Kanskje du liker disse også?