Home » Amerikanske eplemuffins med havrecrumble

Amerikanske eplemuffins med havrecrumble

Av ellen

ARKIV SEPTEMBER 2012

Høyt henger de og sure er de. Ja, det er de norske eplene jeg snakker om. Vi har tidlig modne sommerepler i vår hage, og de er så sure at de nesten ikke er spiselige, men bare nesten. Det som er så fint med sure (eller syrlige bør jeg vel si) epler, er at de er kjempefine å bruke i bakverk som eplekaker, paier, muffins eller lignende. Og det er nettopp det jeg har laget denne gangen: Store amerikanske eplemuffins toppet med havrecrumble.

Denne oppskriften er en oppskrift jeg har brukt i mange år. Den er veldig enkel og inneholder ikke så altfor mye fett og sukker. Jeg lager de vanligvis med blåbær, men her er mulighetene mange, og epler passer kjempebra. Bare husk å bruke de faste eplene og ikke de melne. Start med å lage eplefyllet:

Amerikanske eplemuffins med havrecrumble

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 6
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Eplefyll
4 epler
2 ss smør
2 ss sukker
1 ss malt kanel

Havrecrumble
35 g kaldt smør
1 dl havregryn
1/2 dl hvetemel
1/2 dl sukker

Muffins
5 dl hvetemel
1,5 dl sukker
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
En klype salt
1 egg
3/4 dl nøytral olje
2 1/2 dl melk

Slik gjør du det

Eplefyll
Fjern kjernehusene og skjær eplene i skiver. Stek eplene med smør, sukker og kanel i ca to minutter og la det avkjøles.

Havrecrumble
Skjær smøret i terninger og smuldre det sammen med resten av ingrediensene i en bolle. Sett kaldt til det skal brukes.

Muffins
Bland sammen det tørre i en bolle og det flytende i en annen bolle. Hell så det våte i det tørre og rør det såvidt sammen. Det skal ikke røres helt sammen, da blir resultatet dårlig.

Legg først til side noen fine eplebiter til å legge på toppen av muffinsene. Vend deretter inn resten av eplebitene i røren. Sett 6 store papirformer i et muffinsbrett og fyll de 3/4 fulle. Smuldre over Oatmeal Crumble og legg på epleskivene som ble lagt til side til å begynne med. Om det ble noe eplesirup til overs etter stekingen av eplene, kan det ringles litt over muffinsene.

Stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.

Kanskje du liker disse også?