Home » Daimkake

Daimkake

Av ellen
Daimkake

Daimkake er kanskje ikke så fargerik og spennende, men altså, dette er en av de aller beste kakene du finner på Kakefabrikken! Den består av tre lag mandelbunn og eggekrem med vanilje og Daim. Toppen og sidene er dekt med et lag melkesjokoladeganache med enda mer Daim. Elsker du Suksessterte OG Daim, er det en stor sjanse for at dette blir din nye favorittkake.

Prøv også: Daimiskake de luxe

Daimkake kan med fordel lages dagen før den skal serveres. Da rekker kaken å sette seg til servering. I tillegg er det lettere å få sjokoladeganachen til å sitte når den has på en avkjølt kake. Denne kaken er ellers veldig holdbar, og kan godt lages et par dager i forveien om du har behov for det. Utfordringen er bare å la den stå så lenge.

Om du vil se hvordan jeg har laget denne kaken, har jeg laget denne reelen som viser det på Kakefabrikkens Instagram.

Daimkake

Daimkake

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.5/5
( 52 voted )

Ingredienser

MANDELBUNN
4 eggehviter
200 g mandler
200 g melis

DAIMKREM
6 eggeplommer
1 1/2 dl kremfløte
150 g sukker
Frø fra 1/2 vaniljestang
150 g mykt smør
2 pk dobbel Daim (ca 100 g)

SJOKOLADEGANACHE
150 g melkesjokolade
1 dl kremfløte
1 ss smør
1 pk dobbel Daim (ca 50 g)

Slik gjør du det

MANDELBUNN
Finhakk mandlene. Bruk gjerne en food processor. Stivpisk eggehvitene. Bland deretter hakkede mandler med melis og vend inn i de stivpiskede eggehvitene. Hell røren i tre smurte og bakepapirkledde kakeformer på 20 cm og stek på 180 grader midt i ovnen i 30 minutter. Avkjøl på rist. Du kan også steke kaken i to kakeformer på 24 cm eller større.

DAIMKREM
Bland sammen alle ingrediensene utenom smøret og Daim og kok opp under stadig omrøring. Ikke bruk mer enn svak-medium varme, du vil ikke ha eggerøre. Kok til blandingen tykner (ca 1 minutt) og ta den av platen. Avkjøl til romtemperatur.

Visp deretter blandingen med en kjøkkenmaskin eller elektrisk håndmikser og tilsett mykt smør i klatter litt etter litt. Det er viktig at eggeblandingen og smøret har samme temperatur, slik at kremen ikke skiller seg. Grovhakk daimsjokoladen og bland inn.

SJOKOLADEGANACHE
Smelt sjokoladen sammen med fløten på forsiktig varme i mikrobølgeovnen, eventuelt over vannbad. Bland det sammen og rør inn smøret. Grovhakk daimsjokoladen og bland inn. Sett blandingen kaldt om ganachen er veldig flytende. Men følg med og rør jevnlig slik at kremen ikke blir hard.

MONTERING
Fyll kaken og dekk sidene med daimkrem. Sett kaken i kjøleskapet til den blir gjennomkald. Dekk kaken med sjokoladeganachen og sett den i kjøleskapet til den er fast.

Kanskje du liker disse også?