Home » Lemonadeis med blåbær og mynte

Lemonadeis med blåbær og mynte

Av ellen
Lemonadeis med blåbær og mynte

Hvor forfriskende er det vel ikke med lemonade en varm sommerdag? Tenk deg da hvor forfriskende det er med frossen lemonade! For det er nettopp det lemonadeis med blåbær og mynte er. Den lages av hjemmelaget lemonade som tilsettes friske blåbær og frisk mynte. Ikke bare gjør det isen ekstra fin å se på, men både blåbær og mynte passer perfekt til sitron.

Prøv også: Jordbær- og hylleblomstis

Vil du lage lemonadeis med blåbær og mynte ekstra enkelt, kan du bruke kjøpt lemonade. Men hjemmelaget lemonade er slett ikke vanskelig å lage, og jeg synes også den er aller best. Blåbær kan du også bytte ut med andre bær. Både skiver av bringebær og jordbær vil passe veldig bra. Mynte kan også byttes ut med for eksempel sitronmelisse. Basilikum vil også være en spennende variant. Du kan også tilsette spiselige blomster.

Prøv også: Vaniljeispinner med peanøtt- og sjokoladetrekk

Lemonadeis med blåbær og mynte

Lemonadeis med blåbær og mynte

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: Ca 8 stk
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

1 dl vann
90 g sukker
1 ½ dl sitronsaft (ca 3 sitroner)
5 dl vann

Ferske blåbær
Frisk mynte

Slik gjør du det

Kok opp 1 dl vann og sukker. Avkjøl. Press sitronene og tilsett i den avkjølte sukkersirupen sammen med 5 dl vann. Legg noen ferske blåbær (frosne blåbær vil farge isen blå) og mynteblader i isformer. Fyll på med lemonaden og sett i ispinner. Sett i fryseren i minst 6 timer.

Kanskje du liker disse også?