Home » Jordbær- og hylleblomstis

Jordbær- og hylleblomstis

Av ellen
Jordbær og hylleblomstis

Sommerens kanskje aller beste pinneis lages med bare to ingredienser. Jordbær- og hylleblomstis lages av søte norske jordbær og ublandet hylleblomstsaft eller hylleblomstsirup. Dette kjører du bare glatt med en stavmikser, blender eller food prosessor og heller i isformer. Noen timer i fryseren og du har en utrolig forfriskende og smakfull is – fri for kunstige tilsetningsstoffer. Og se på fargen da!

Prøv også: Rabarbra- og jordbærsorbet

Jordbær- og hylleblomstis er en sikker vinner hos både store og små. Jordbær og hylleblomst er to smaker som går veldig godt sammen. Hylleblomst gir en litt blomstrende smak til de søte og friske jordbærene. Du må bare prøve det. Hvor mye ublandet hylleblomstsaft eller hylleblomstsirup du skal bruke for å lage disse ispinnene er litt vanskelig å angi eksakt. Det kommer an på hvilken type du vil ha og hvor sterk hylleblomstsmak du vil ha. Her er det bare å smake seg frem.

Glad i is? Her finner du mer

Jordbær og hylleblomstis

Jordbær- og hylleblomstis

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: Ca 6 ispinner
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

400 g jordbær
Ca 1 dl ublandet hylleblomstsaft eller hylleblomstsirup

Slik gjør du det

Stavmiks/mos jordbærene med ublandet hylleblomstsaft eller hylleblomstsirup. Smak deg fram til du synes blandingen er søt nok og smaker nok av hylleblomst. Hell deretter blandingen i isformer og sett i ispinnene. Sett i fryseren i minst 6 timer.

Kanskje du liker disse også?