Home » Fyldig varm sjokolade

Fyldig varm sjokolade

Av ellen
Fyldig varm sjokolade

Fyldig varm sjokolade er aldri feil, enten du sitter i sofakroken eller er på vinterfjellet. Denne metoden å lage varm sjokolade på lærte jeg av Sverre Sætre, da han var spaltist i magasinet Bake, hvor jeg var redaktør. Det som gjør denne varme sjokoladen fyldig er ikke bare at den lages av både H-melk og en god mengde mørk sjokolade. Den tilsettes også en maisenna-jevning, som gjør underverker for konsistensen. Den blir litt tykkere enn vanlig varm sjokolade – og jeg elsker det!

Lyst til å prøve energikulene på bildet? Du finner oppskriften her

Dette er ikke den enkleste måten å lage varm sjokolade på, men sannsynligvis den beste. Du kan også lage fyldig varm sjokolade i god tid før du skal bruke den. Drikken blir nemlig enda bedre om den får stå og modnes i kjøleskapet fra den ene dagen til den andre. Da er det bare å varme opp drikken før den skal serveres. Gir du den i tillegg en liten runde med vispen, får du en luftigere varm sjokolade, og har da den ultimate sjokoladedrikken.

Inspirasjon til påske? Her finner du flere påskeoppskrifter

Det er bare en ting du må huske på når du lager denne sjokoladedrikken: Smaken blir ikke bedre enn sjokoladen du bruker. Velg en sjokolade med god kvalitet. Da har du virkelig noe godt i vente.

Fyldig varm sjokolade

Fyldig varm sjokolade

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 4-6 kopper
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

200 g sjokolade (50-70 % kakaoinnhold)
1 liter H-melk)
4 ss akasiehonning
1 vaniljestang
2 ts maisenna blandet med ½ dl vann

Slik gjør du det

Hakk sjokoladen og legg den i en bolle. Kok opp melken med honning og vaniljestang (Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og tilsett i melken sammen med selve stangen). Tilsett maisenna blandet med vann i melken i en tynn stråle under stadig omrøring. La det koke under fortsatt omrøring i et lite minutt. Hell deretter blandingen over den hakkede sjokoladen litt etter litt. Rør ut sjokoladen med noe av melken før du sper videre og får en jevn og god blanding.

På dette tidspunktet er drikken egentlig ferdig, men lar du den stå og trekke smak til dagen etter og varmer den opp på nytt blir smaken enda bedre.

Vil du ha en luftigere drikk kan den piskes opp rett før servering.

Tips

Sjokoladedrikken kan også smakssettes med for eksempel chili, kanel eller finrevet appelsinskall.

Kanskje du liker disse også?