Home » Appelsinkake med ostekrem

Appelsinkake med ostekrem

Av ellen

Appelsinkake med ostekrem er en enkel, men smakfull, formkake. Den passer ekstra godt til påske, hvor vi spiser mer appelsin enn noe annet tidspunkt i året. Kaken har jeg pyntet med kandisert appelsin, men kan kan også bruke appelsinfileter, strøssel eller sjokoladebiter.

Glad i appelsin? Her finner du flere oppskrifter

Denne oppskriften er til en liten kake. Om du vil lage en større appelsinkake med ostekrem, kan du doble oppskriften og steke den i to former, eller i en langpanne på ca 25×35 cm. Ikke så glad i appelsin? Bytt det ut med sitron, eller hva med lime? Du kan også smakssette med frø fra en vaniljestang. Dette er en veldig fleksibel oppskrift.

Flere påskeoppskrifter? Sjekk her

Appelsinkake med ostekrem

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

APPELSINKAKE
200 g mykt smør
200 g sukker
2 egg
Finrevet skall og saft fra 1/2 appelsin
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

OSTEKREM
50 g mykt smør
100 g Philadelphia
100 g melis
Frø fra 1/2 vaniljestang (eller 1 ts vaniljesukker)

KANDISERTE APPELSINER (kan utelates)
2 appelsiner
1 dl vann
200 g sukker

Slik gjør du det

APPELSINKAKE
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett deretter ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg. Tilsett deretter finrevet skall og saft fra 1/2 appelsin. Bland deretter inn hvetemel blandet med bakepulver og vaniljesukker.

Hell blandingen i en smurt og bakepapirkledd springform på ca 20 cm. Stek midt i ovnen på 175 grader i 20-30 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig. Avkjøl på rist.

OSTEKREM
Bland sammen alle ingrediensene til en klumpfri masse.

KANDISERTE APPELSINER
Kok opp vann og sukker. Vask og skrubb appelsinene godt og skjær dem i skiver. Ha appelsinskivene i sukkerlaken og la dem trekke i 5 minutter. Ta dem deretter opp av sukkerlaken og legg dem over på et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen på 160 grader i ca 30 minutter. Snu dem når halve tiden har gått. Appelsinskivene skal bli ganske tørre, men fortsatt seige. Ta brettet ut av ovnen og la appelsinskivene ligge på det til de er avkjølte.

MONTERING
Fordel ostekremen på den avkjølte appelsinbunnen. Pynt med kandiserte appelsiner.

Tips

Du kan også pynte kaken med appelsinfileter, strøssel eller sjokoladebiter. Ikke så glad i appelsin? Bytt det ut med sitron, eller hva med lime? Du kan også smakssette med frø fra en vaniljestang. Denne oppskriften er til en liten kake. Om du vil lage en større kake, kan du doble oppskriften og steke den i to former, eller i en langpanne på ca 25x35 cm.

Kanskje du liker disse også?