Home » Lemonies

Lemonies

Av ellen
Lemonies

Brownies er du helt sikkert godt kjent med, men hva med lemonies? Det er det samme, bare med sitron og ikke sjokolade. Den deilige fudgy konsistensen er til og med den samme. Jeg har bakt mye opp gjennom årene, men dette er faktisk noe av det aller beste jeg har laget noensinne. Sitronsmaken er virkelig intens. Kombinert med den fantastiske konsistensen og den søte melisglasuren med vanilje på toppen, blir det ikke annet enn magisk.

Glad i sitron? Her finner du flere oppskrifter

Lemonies ser kanskje ikke så spektakulært ut, men tro meg – smaken er det.

Jeg har også laget denne reelen med disse på Kakefabrikkens Instagram.

Lemonies

Lemonies

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.3/5
( 9 voted )

Ingredienser

LEMONIES
3 egg
350 g sukker
Finrevet skall fra 1 sitron
Saft fra 1 sitron
175 g smør, smeltet
1 ts vaniljesukker
200 g hvetemel

MELISGLASUR
300 g melis
1 ss vaniljesukker
Noen dråper sitronsaft
Ca 4 ss vann

Slik gjør du det

LEMONIES
Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett finrevet sitronskall, sitronsaft og smeltet smør. Bland inn vaniljesukker og hvetemel. Hell blandingen i en form på ca 20x30 cm eller tilsvarende.

Stek midt i ovnen på 175 grader i 20-25 min. Pass på så kaken ikke blir gjennomstekt. Den skal være seig og klissete. Avkjøl på rist.

MELISGLASUR
Bland sammen melis og vaniljesukker. Tilsett noen dråper sitronsaft. Spe deretter med vann til du har en god og tykk melisglasur. Pass på så den ikke blir for rennende.

MONTERING
Fordel melisglasuren utover den avkjølte kaken. Sett kaken i kjøleskapet, gjerne over natten, så den får satt seg ordentlig. Jeg synes kaken smaker aller best og har best konsistens rett fra kjøleskapet.

Tips

Melisglasur kan byttes ut med litt siktet melis. Prøv gjerne å bytte ut sitron med appelsin eller lime. Eller hva med en blanding?

Kanskje du liker disse også?