Home » Pop cakes til 17. mai

Pop cakes til 17. mai

Av ellen
Pop cakes til 17. mai

Pop cakes består av støpt sjokolade fylt med en blanding av kakesmuler og glasur. Deretter settes det hele på en ispinne. Derfor pop cakes, som spiller på popsicles, altså det amerikanske ordet for ispinner. Nasjonaldagen handler i stor grad om is for mange barn (og voksne!), derfor synes jeg pop cakes til 17. mai er perfekt. Om du vil se hvordan jeg har laget dem, har jeg laget denne reelen som viser det på Kakefabrikkens Instagram.

Prøv også: 5 festklare kaker

Du trenger nesten ikke oppskrift for å lage pop cakes. Har du avskjær eller kakerester og glasur til overs, er det stort sett bare å blande det sammen og fylle i sjokoladeskallet. Du velger selv hvilken type kake og glasur du vil bruke. Se på oppskriften nedenfor som veiledende og prøv deg fram. Du kan ha som utgangspunkt at du trenger dobbelt så mye kake som glasur. Fudgy kaker trenger kanskje ikke så mye glasur, mens tørrere kaker kanskje trenger mer. Hele ferdige kaker som har utspilt sin rolle, kan også knas sammen og brukes. Selv har jeg brukt sitronkake og lemon curd for å lage pop cakes til 17. mai. For å støpe sjokoladeskallet, har jeg brukt en ispinneform i silikon. Silikonen gjør sjokoladen blank og fin.

Prøv også: 5 festklare desserter i porsjonsglass

Pop cakes eller cake pops?

Når det gjelder dekorering av pop cakes, er det virkelig bare å slå seg løs. Ulike typer strøssel og striper av sjokolade kan kombineres i det uendelige. Søker du på popsicle cakes finner du masse inspirasjon. Mine pop cakes til 17. mai har fått rødt, hvitt, og blått strøssel, som seg hør og bør.

Prøv også: 9 nydelige nasjonaldagskaker

PS! Den mer kjente cake popen lages gjerne i motsatt rekkefølge. Da rulles blandingen av kakemuler og glasur til runde kuler som dekkes med smeltet sjokolade og dekoreres. Om du ikke har ispinneform, kan du bruke denne metoden for å lage pop cakes også.

Prøv også: Cake pops

Pop cakes til 17. mai

Pop cakes til 17. mai

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

Ca 200 g sjokolade
Ca 300 g kakesmuler
Ca 150 g glasur
Strøssel eller annet til pynt

Ispinner
Isform i silikon

Slik gjør du det

Smelt sjokoladen og pensle den i et jevnt og tett lag i isformen. Sett den kjølig til den stivner. Smuldre sammen kaken og bland smulene med glasur. Legg kakeblandingen i sjokoladeskallet og dekk med smeltet sjokolade. Sett i ispinner. Sett formen tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. La den gjerne stå i minst 4 timer, så kakefyllet får satt seg.

Ta pop cakene ut av formen og pynt dem, for eksempel med smeltet sjokolade som dekkes med strøssel. Det er silikonformen som gjør sjokoladen skinnende. Om du ikke har det, kan du for eksempel forme kakeblandingen til en kule eller andre former og dyppe dem i sjokolade.

Dette er mektige saker, så om du bruker store isformer, kan du fint dele en pop cake på flere.

Kanskje du liker disse også?