Home » Miniboller med rabarbrasyltetøy

Miniboller med rabarbrasyltetøy

Av ellen
Miniboller med rabarbrasyltetøy

Små søte miniboller med rabarbrasyltetøy med smak av kanel. Disse er perfekte å lage når det er rabarbrasesong. Utenfor sesong er det også gøy med miniboller, enten med annet syltetøy eller uten fyll. Miniboller med rabarbrasyltetøy passer perfekt til små barnehender. Voksne kan gjerne ta en i hver hånd.

Prøv også: Rabarbrakake med mandler

Visste du forresten at rabarbra faktisk er en grønnsak og ikke en frukt som mange tror. Men den blir brukt som det fordi den er så allsidig og passer perfekt til suppe, grøt, syltetøy, safting, sylting. Rabarbrasyltetøyet kan du selvfølgelig bruke til både vafler, kakefyll, på brødskiva eller andre steder du ellers ville ha brukt syltetøy.

Prøv også: Rabarbra- og jordbærsorbet

Miniboller med rabarbrasyltetøy

Miniboller med rabarbrasyltetøy

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

HVETEBOLLER
500 g hvetemel
100 g smør
100 g sukker
0,5 ts salt
1 ts kardemomme
3,5 dl lunken H-melk
50 g gjær

1 sammenvispet egg til pensling

RABARBRASYLTETØY MED KANEL
500 g rabarbra
300 g sukker
2 ss vann
½- 1 ts kanel

Slik gjør du det

HVETEBOLLER
Smuldre smøret i hvetemelet. Tilsett resten av ingrediensene i bakebollen og elt til du har en smidig deig som slipper bollen, ca 10-15 minutter. Juster evt med mer melk eller hvetemel. Sett deigen til heving på et lunt sted under et klede eller plast til den har dobbel størrelse, ca 40 minutter. Del deretter opp bolledeigen i emner på ca 50 g hver og trill til runde boller. Sett dem på et bakepapirkledd stekebrett, dekk med et klede eller plast og etterhev i ca 20 minutter. Pensle bollene med egg og stek midt i ovnen på 225 grader i ca 8-10 minutter. Avkjøl på rist.

RABARBRASYLTETØY MED KANEL
Del opp rabarbraen i tynne skiver. Hell den i en kjele med sukker og vann. Kok opp og la blandingen småkoke i ca 15 minutter. Skru ned varmen til lav og kok videre til syltetøyet har ønsket konsistens og farge. Det er viktig at du rører godt under kokingen, slik at syltetøyet ikke brenner seg. Smak til med kanel. Avkjøl. Frys gjerne ned syltetøyet du ikke bruker med en gang eller de nærmeste dagene og ta det opp når du trenger det. Det passer også fint på brødskiven, som kakefyll, til tilslørte bondepiker og på iskrem.

MONTERING
Hell Syltetøyet i en sprøytepose med rund, gjerne lang, tupp. Stikk et hull i bollene fra siden og sprøyt inn rabarbrasyltetøy. Smaker aller best lun og fersk.

Kanskje du liker disse også?