Home » Epler i butterdeig

Epler i butterdeig

Av ellen
Epler i butterdeig

Epler i butterdeig er en kjempeenkel godbit som du lager med ferdig butterdeig. Vil du lage egen butterdeig, gjør du selvfølgelig det. Eplene stekes med smør, sukker og kanel, som gir en nydelig smak.

Prøv også: Hasselbackepler med smuldretopp og vaniljeis

Epler i butterdeig passer perfekt på høsten når det kan lages med norske epler. Resten av året kan du gjerne bruke de knallgrønne syrlige eplene som finnes i butikken stort sett hele året.

Flere epleoppskrifter? Sjekk her

Epler i butterdeig

Epler i butterdeig

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 5-6 biter
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

EPLEFYLL
2 epler (3 hvis de er små)
2 ss smør
2 ss sukker
1 ts kanel

3 frosne butterdeigsplater (eller lag din egen butterdeig)
Egg til pensling
5-6 hakkede valnøtter til pynt

Slik gjør du det

EPLEFYLL
Fjern kjernehusene på eplene og skrell dem om du vil. Del dem opp i 1-2 cm store biter. Smelt smøret i en stekepanne på medium varme og tilsett sukker og kanel. Tilsett deretter eplene og stek dem på lav-medium varme til de begynner å bli møre. Husk å røre underveis. Avkjøl.

MONTERING
Tin butterdeigplatene på kjøkkenbenken. Legg dem deretter sammen med langsidene mot hverandre. Kjevle dem ut til nærmere dobbel størrelse. Trim deigen slik at alle sider er rette. Skjær tynne strimler i deigen langs begge langsidene, men la det være igjen ca 6-7 cm i midten som fyllet skal ligge på. Fordel deretter fyllet langs midten.

Begynn deretter med å krysse strimlene med hverandre fra øverst til nederst. Den øverste strimmelen til høyre krysses med den venstre slik at de legges over hverandre og kommer på motsatt side. Fortsett slik nedover hele deigen. Pensle fletten med sammenvispet egg og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter til fletten er gyllen og sprø. Del opp fletten i 5-6 biter og server gjerne varm eller lun med iskrem eller vispet krem.

Kanskje du liker disse også?