Home » Devils food cupcakes

Devils food cupcakes

Av ellen

ARKIV SEPTEMBER 2012

Devil's Food Cake er en kjent amerikansk sjokolade-lagkake, kjent for å være veldig myk og luftig. Det finnes mange varianter av denne herligheten. men noen ting går igjen: Kaken har varmt vann som væskekilde og kakao som sjokoladekilde og den inneholder rømme. Summen av dette blir en saftig og smakfull kake. Dette er cupcake varianten.

Devil's Food Cupcakes

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 12
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Devil's Food Cupcakes
0,6 dl kakao
0,6 dl varmt vann
0,6 dl rømme
2,5 dl hvetemel
2 ts maizena
0,5 ts natron
En klype salt
115 g smør
1,75 dl sukker
2 egg
0,5 ts vaniljeekstrakt

Sjokoladeganache
200 g usaltet smør
400 g kokesjokolade
1,5 dl kremfløte

Slik gjør du det

Devil's Food Cupcakes
Bland kakao og varmt vann i en bolle. Tilsett rømme og sett til avkjøling. Sikt mel, maizena, natron og salt i en annen bolle og sett til side. Visp smør og sukker hvitt og luftig i en kjøkkenmaskin (ca. 3-4 minutter). Tilsett ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg. Tilsett vaniljeekstrakt. Husk å skrape kantene på bollen for å få med alt. Skru ned visperen på lav fart og tilsett melblandingen og kakaoblandingen vekselvis i flere omganger. Begynn og avslutt med melblandingen. Bland godt. Fyll muffinsformer ca 3/4-fulle og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 18-20 minutter. Oppskriften er nok til ca 12 cupcakes.

Devil's Food kan toppes med mange forskjellige frostinger. Denne gangen har jeg brukt sjokolade ganache, som er kokesjokolade blandet med fløte og evt smør. Siden frostingen ikke søtes må man ikke bruke for mørk sjokolade. På cupcakesene på bildene har jeg vært veldig raus med frosting, men det er ikke nødvendig med så mye. Sjokolade ganache er veldig mektig og rikt på smak, så det er nok å smøre et tynt lag over, eller helle det over mens det fortsatt er flytende. Oppskriften kan da gaodt halveres.

Sjokoladeganache
Smelt smør og tilsett hakket sjokolade. Bland godt til sjokoladen er smeltet og tilsett fløten. Sett til avkjøling til blandingen er mulig å sprøyte/smøre på. Ikke la den avkjøles for lenge, da blir den hard og lite smørbar. Varm den da evt forsiktig og prøv igjen. Ganachen kan også helles flytende på cupcakesene.

Kanskje du liker disse også?