Home » Multeiskake

Multeiskake

Av ellen

Jeg måtte passere 30 før jeg jeg innså hvilken fantastisk skapelse multer er, og at det finnes så utrolig mye mer man kan lage enn multekrem. Ikke for det, det er godt det også, men det finnes mange andre herlige desserter og kaker med multer. Jeg har laget fem oppskrifter., opprinnelig for min faste matspalte i Mat fra Norge, men nå serverer jeg dem også på bloggen.

Først ut er denne multeiskaken. Den kan brukes både som dessert og til kake, både på julaften og i romjulen. Dette er virkelig kremen av iskaker og julen verdig. Og det som er så genialt er at den kan lages allerede i dag, for å tas fram når du trenger den i jule. Du slipper å stresse med den rett før servering. Og ikke nok med det, den er veldig enkel å lage og er glutenfri.

Multeiskake

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 12
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 3 voted )

Ingredienser

Mandelbunn
100 g mandler
100 g melis
2 eggehviter

Isblanding
4 eggeplommer
100 g sukker
4 dl kremfløte
300 g multer

Slik gjør du det

Mandelbunn
Grovhakk mandlene og bland deretter med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem inn i blandingen. Kle en brødform med bakepapir i bunnen og fordel blandingen utover. Stek på 180 grader midt i ovnen i ca 20 min. Avkjøl bunnen i formen.

Isblanding
Visp eggeplommer og sukker sammen til eggedosis. Visp kremfløten til myk krem. Vend kremen inn i eggedosisen. Mos multene lett med en gaffel og bland inn.

Montering
Kle en brødform med bakepapir eller plastfolie. Hell isblandingen i formen og legg mandelbunnen oppå. Sørg for at det er isblanding på alle sider av bunnen. Sett i fryseren til iskaken er gjennomfrossen, helst til dagen etter. Server iskaken med hakkede mandler eller multer på toppen. Hvis du vil lage rund kake, så dobler du mandelbunnoppskriften og steker den i en rund form i stedet for.

Kanskje du liker disse også?