Home » Suksessterte med appelsin

Suksessterte med appelsin

Av ellen

En av verdens beste kaker med en nydelig liten påsketvist.

Suksessterte med appelsin

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Mandelbunn
4 eggehviter
200 g mandler
200 g melis

Appelsinkrem
4 eggeplommer
1 dl appelsinsaft (fra 1-2 appelsiner)
Skall fra 1 appelsin (bare det oransje)
100 g sukker
100 g mykt usaltet smør

Ca 25 g mørk sjokolade

Slik gjør du det

Mandelbunn
Finhakk mandlene. Bruk gjerne en food processor. Stivpisk eggehvitene. Bland deretter hakkede mandler med melis og vend inn i de stivpiskede eggehvitene. Hell røren i en smurt og bakepapirkledd kakeform på 24-26 cm og stek på 180 grader midt i ovnen i 30 minutter. Avkjøl på rist.

Appelsinkrem
Bland sammen alle ingrediensene utenom smøret og kok opp under stadig omrøring. Ikke bruk mer enn svak-medium varme, du vil ikke ha eggerøre. Kok til blandingen tykner (ca 1 minutt) og ta den av platen. Avkjøl til romtemperatur. Visp deretter blandingen med en kjøkkenmaskin eller elektrisk håndmikser og tilsett mykt usaltet smør i klatter litt etter litt. Det er viktig at eggeblandingen og smøret har samme temperatur, slik at kremen ikke skiller seg. Kremen er ferdig når smøret er blandet helt inn.

Montering
Bre appelsinkremen over avkjølt mandelbunn. Smelt og avkjøl sjokoladen og pynt kaken etter eget ønske.

 

 

Kanskje du liker disse også?