Home » Fløterand med jordbær- og basilikumsaus

Fløterand med jordbær- og basilikumsaus

Av ellen
fløterand med jordbær- og basilikumsaus

Ok, dette er strengt tatt ikke en fløterand per se, siden den ikke er laget i randform, men oppskriften på fløterand med jordbær- og basilikumsaus er den samme. Jeg har også laget fløteranden i porsjonsformer. Vanligvis lages den som én stor pudding. Jeg synes porsjonsdesserter er både praktiske og morsomme å servere. Men her kan du velge det du selv liker best.

Prøv også: Kokos-panna cotta med limemarinerte jordbær

Fløterand har noen likheter med Panna Cotta, bare at fløten ikke blir kokt. Så om du liker Panna Cotta, er jeg sikker på at du kommer til å like denne norske varianten. Til fløteranden har jeg laget en jordbær- og basilikumsaus. Har du ikke prøvd denne smakskombinasjonen ennå, har du noe magisk i vente! Dette er en skikkelig sommerdessert, litt som jordbær med fløte i en annen form. Den passer også veldig godt til 17. mai og andre festlige anledninger.

Flere desserter? Sjekk her

fløterand med jordbær- og basilikumsaus

Fløterand med jordbær- og basilikumsaus

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: Ca 6 porsjoner
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

FLØTERAND
6 gelatinplater
½ dl kokende vann
6 dl kremfløte
50 g sukker
Frø fra 1 vaniljestang

JORDBÆR- OG BASILIKUMSAUS
1 kurv (400 g) jordbær. Du kan også bruke frosne bær
50-100 g sukker
En liten neve basilikumblad

Slik gjør du det

FLØTERAND
Legg gelatinplatene i bløtt i 5-10 minutter. Imens kan du vispe sammen kremfløte, sukker og vaniljefrø til myk krem. Press vannet ut av gelatinplatene, legg dem i en bolle og hell over kokende vann. Rør i blandingen til alt er oppløst. Avkjøl noe. Vend inn 3-4 spiseskjeer av den vispede kremen i gelatinblandingen. Hell det deretter over i den vispede kremen og vend inn så det blir godt blandet. Kremen begynner å stivne fort, så ha formen(e) klar og hell i kremen. Sett deretter kremen kaldt til den har blitt fast, ca 3-4 timer.

JORDBÆR- OG BASILIKUMSAUS
Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør glatt med en stavmikser. Hold igjen litt på sukkeret og basilikumen, så du kan smake deg fram til hvor mye du ønsker. Spar også gjerne noen bær, som du kan bruke som pynt ved servering.

MONTERING
Dypp formen(e) med fløteranden i varmt vann slik at den slipper. Pass på å ikke holde for lenge slik at den smelter for mye. Hvelv deretter fløteranden over på serveringsfat og server med jordbær- og basilikumsausen.

Tips

Du kan velge om du vil servere desserten i en stor (rand)form eller i mindre porsjonsformer. Du kan også prøve med andre bærsauser Og/eller friske bær.

Kanskje du liker disse også?