Home » Eton mess med limemarinerte røde bær

Eton mess med limemarinerte røde bær

Av ellen
Eton mess med limemarinerte røde bær

Eton mess er en tradisjonell engelsk dessert som består av marengs, vispet krem og jordbær. Dette er en kombinasjon og smaker som passer veldig godt til oss i Norge. Nesten som Pavlova, bare i biter og i glass. Her har jeg laget en Eton mess med limemarinerte røde bær.

Glad i engelske desserter? Prøv Trifle i porsjonsglass

En helt tradisjonell Eton mess inneholder bare jordbær, men andre røde bær bruker engelskmennene å synes er innafor. Disse røde bærene har jeg marinert med lime. Det er en utrolig god kombinasjon og løfter smaken opp noen hakk. Vil du holde det helt tradisjonelt, bruker du bare naturelle jordbær. Det er heller aldri feil.

Prøv også: Kokos-panna cotta med limemarinerte jordbær

Denne desserten kan du enkelt lage på et blunk. Pikekyssene kan du lage lenge i forveien. Du kan også bruke ferdige pikekyss, så slipper du å tenke på det. Limemarinerte bær kan du også lage i forveien. Så når du skal servere Eton mess med limemarinerte røde bær, er det bare å vispe kremen og legge det lagvis i glass eller porsjonsformer. For å bevare marengsen sprø, er det lurt å ikke montere desserten altfor lenge før servering.

Flere desserter? Sjekk her

Eton mess er en perfekt sommerdessert, men passer også godt i hvilket som helst selskap, også 17. mai.

Eton mess med limemarinerte røde bær

Eton mess med limemarinerte røde bær

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

PIKEKYSS
2 eggehviter
120 g finkornet sukker

LIMEMARINERTE RØDE BÆR
400 g røde bær (f.eks jordbær, bringebær og rips)
50 g sukker
Saft og finrevet skall fra 1 lime

Ca 2 dl kremfløte med litt sukker og vaniljesukker
Finrevet limeskall til pynt

Slik gjør du det

PIKEKYSS
Visp eggehvitene til det skummer. Tilsett sukkeret litt etter litt. Visp til du har en tykk og god marengs uten sukkerkorn. Hell marengsen i en sprøytepose med eller uten tyll og sprøyt små topper på et eller flere bakepapirkledde stekebrett. Tørk marengsen midt i ovnen på 70 grader i ca 2 timer. Bruk varmluft hvis du har flere brett i ovnen samtidig.

LIMEMARINERTE RØDE BÆR
Del opp jordbærene og bland dem med bringebær og rips. Legg dem i en bolle og tilsett sukker, saft og finrevet skall fra en lime. La det stå og trekke litt til sukkeret har løst seg opp.

MONTERING
Legg pikekyss, limemarinerte røde bær og kremfløte lagvis i serveringsskåler. Pynt med finrevet limeskall og server med det samme slik at pikekyssene holder seg sprø.

Kanskje du liker disse også?