Home » Rabarbra- og bringebærkjeks

Rabarbra- og bringebærkjeks

Av ellen
Rabarbra- og bringebærkjeks

Jordbær og rabarbra er for mange en velkjent kombinasjon, men har du prøvd rabarbra og bringebær? Det er også en nydelig kombinasjon. Rabarbra- og bringebærkjeks er seige kjeks toppet med rabarbra og bringebær. De blir ekstra fine om du bruker små rabarbra med mye rødfarge.

Prøv også: Rabarbrakake med mandler

Deigen til rabarbra- og bringebærkjeks kan du gjerne lage en dag eller to i forveien og steke opp når du trenger det. La den uansett hvile minst en time i kjøleskapet før du steker kjeksene, så blir de lettere å håndtere og kjeksen seigere.

Glad i rabarbra? Her finner du flere oppskrifter

Rabarbra- og bringebærkjeks

Rabarbra- og bringebærkjeks

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 18 kjeks
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

Ingredienser

150 g mykt smør
150 g brunt sukker
100 g hvitt sukker
1 egg
250 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
100 g rabarbra i biter
100 g bringebær

Slik gjør du det

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egget og bland godt. Bland sammen hvetemel, vaniljesukker, natron, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett det tørre i blandingen og rør det akkurat sammen. Sett røren i kjøleskapet i ca en time.

Del deigen opp i ca 18 like deler. Form hver del til rundinger og trykk dem litt ned. Topp med rabarbra og bringebær og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Husk at kjeksene flyter utover under steking, så ikke sett kjeksene for tett, stek heller i flere omganger. Stek kjeksene midt i ovnen på 180 grader i ca 12-15 minutter. Avkjøl på rist.

Kanskje du liker disse også?