Home » Trifle i porsjonsglass

Trifle i porsjonsglass

Av ellen
Trifle i porsjonsglass

Trifle er en erkeengelsk dessert, men den er perfekt for norske ganer, og ikke minst norske bær! Trifle kan lages i utallige varianter, men består tradisjonelt av flere lag med sukkerbrød, gelé, bær, vaniljekrem og vispet krem. Den har alt! Trifle serveres vanligvis i en stor glassbolle med stett, men trifle i porsjonsglass fungerer akkurat like godt.

Prøv også: Bringebærsuppe

Trifle i flere lag

Det er noen steg i denne oppskriften, som inneholder fire lag pluss pynt, men ingen er kompliserte. I bunnen er det et gelélag med røde bær. Dette kan du gjerne lage dagen før servering slik at det stivner. Oppå der er det et lag med vaniljekrem. Denne kan du også lage dagen før slik at den er klar montering dagen du skal servere desserten på. Etter det kommer en skive rullekake, som også med fordel kan lages dagen i forveien. Du kan også bruke andre typer kaker eller kjeks om du ønsker. Så er det krem på toppen pyntet med friske røde bær. Knus gjerne noen pikekyss over det hele eller server med et lite melisdryss.

Prøv også: Tilslørte multepiker

Ved å planlegge litt, kan du bare sette sammen desserten kjapt den dagen du skal servere den. Skal du gjøre det riktig så enkelt, kan du bruke både ferdigkjøpt vaniljekrem og rullekake (eller annen kake eller kjeks). Trifle i porsjonsglass kan lages i utallige varianter ut fra sesong og anledning. Denne passer både på sommeren og til jul. Dette er også en fin måte å bruke opp både rester av kaker/kjeks, kremer og frukt/bær.

Trifle i porsjonsglass

Trifle i porsjonsglass

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

LAG 1: GELÉ MED RØDE BÆR
1 pakke jordbærgelé
Ca 200 g jordbær
Ca 150 g bringebær
Ca 100 g rips

LAG 2: VANILJEKREM
1 vaniljestang
4 dl + 1 dl H-melk
1,5 dl kremfløte
100 g sukker
4 eggeplommer
40 g maisenna

LAG 3: RULLEKAKE
4 egg
120 g sukker
120 g hvetemel
¼ ts bakepulver
Ca 300 g rørte jordbær eller bringebær

LAG 4: VISPET KREM
3 dl kremfløte
Litt sukker og vaniljesukker

PYNT
Friske røde bær og (knuste) pikekyss

PIKEKYSS
2 eggehviter
100 g (finkornet) sukker

Slik gjør du det

LAG 1: GELÉ MED RØDE BÆR
Lag gelé etter anvisning på pakken. Ta av noen bær til pynt. Legg passe mengde røde bær i bunnen av porsjonsglass og hell over gelé til den dekker bærene. Mengden du trenger kommer an på størrelsen på porsjonsglassene du bruker. Sett det kaldt til geléen stivner.

LAG 2: VANILJEKREM
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen i en kasserolle med 4 dl H-melk, fløte og sukker. Bland godt og varm det til kokepunktet. Ha 1 dl melk og maisenna i en bolle og bland godt, tilsett så eggeplommene. Hell 2/3 av den varme væsken litt etter litt oppi eggeblandingen mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. Kok forsiktig opp blandingen og la den småkoke i ett minutt under stadig omrøring. Ta ut vaniljestangen og avkjøl blandingen med det samme i kjøleskap.

LAG 3: RULLEKAKE
Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt og vend inn hvetemel og bakepulver. Bre blandingen utover et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen på 200 grader i 8-10 min. Legg et ark med bakepapir på kjøkkenbenken og strø over sukker. Hvelv deretter rullekaken over på papiret og la stekebrettet ligge der til kaken er avkjølt. Ta av stekebrettet og smør på et tynt lag med syltetøy. Rull deretter rullekaken litt stramt sammen fra kortendene og legg den med skjøten ned. Pakk gjerne kaken litt stramt inn i plast og legg den kjølig til den setter seg. Del opp i skiver før bruk.

PIKEKYSS
Visp eggehvitene stive med en klype salt. Tilsett sukker litt etter litt og visp til alt sukkeret er oppløst og du har en god og tykk marengs. Sprøyt små topper på et eller flere stekebrett og stek nederst i ovnen på 100 grader i 1 time. Sett et tomt stekebrett øverst i ovnen for å sikre at pikekyssene forblir helt hvite. La helst pikekyssene stå i ovnen til den er helt kald, gjerne over natten.

MONTERING
Visp opp vaniljekremen og legg et passe lag over geléen. Legg en skive rullekake oppå vaniljekremen. Visp kremfløten til myk krem og legg oppå der igjen. Pynt med friske røde bær og (knuste) pikekyss. Server med det samme.

Kanskje du liker disse også?