Home » Melkesjokolademousse med vaniljesaus

Melkesjokolademousse med vaniljesaus

Av ellen
Melkesjokolademousse med vaniljesaus

Melkesjokolademousse med vaniljesaus er desserten du serverer til noen du er glad i. Eller om du vil unne deg selv noe ekstra godt. For dette er skikkelig godt – og alle liker det. Den milde melkesjokoladesmaken passer vel så godt til små som store. Er du mer en mørk sjokolade-type, kan du bytte ut melkesjokolade med mørk sjokolade. En blanding vil også fungere veldig bra.

Prøv også: Tjukkmjølkspannacotta med lakris og tindvedsaus

Hjemmelaget vaniljesaus er verdt et avsnitt for seg selv. Det er bare helt magisk! Jeg tenker alltid at det er litt pes å lage det, men når jeg setter i gang slår det meg hvor enkelt det er – hver gang. Det er selvfølgelig ikke så enkelt som å åpne en ferdig kartong, men absolutt verdt å bruke litt tid på. Det er ikke alltid jeg lager hjemmelaget vaniljesaus, så om du nå sverger til en kjøpt variant, så gjør du bare det. Hjemmelaget vaniljesaus holder ca en uke i kjøleskap, så den kan godt lages i god tid før du skal bruke den. Da har du også god til mange smaksprøver før den skal brukes – for tro meg, du kommer ikke til å klare å la være.

Du kommer til å få en del eggehviter til overs når du lager denne oppskriften. Disse kan du bruke til for eksempel marengs eller pavlova.

Melkesjokolademousse med vaniljesaus er perfekt for alle anledninger. Bursdager, jubileum, nyttårsaften, valentines, you name it! Hadde ikke gjort meg noe å spise det på en hverdag heller. Nam!

Melkesjokolademousse med vaniljesaus

Melkesjokolademousse med vaniljesaus

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 4-6 porsjoner
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.1/5
( 11 voted )

Ingredienser

MELKESJOKOLEDEMOUSSE
300 g melkesjokolade
1 dl H-melk
1 ss sukker
1 eggeplomme
2 dl kremfløte

VANILJESAUS
1 vaniljestang
3 dl kremfløte
2 dl H-melk
100 g sukker
4 eggeplommer

PYNT Friske bringebær (eller andre bær)
Evt noe grønt

Slik gjør du det

SJOKOLADEMOUSSE
Hakk 200 g melkesjokolade og legg den i en bolle. Varm opp sukker og melk til kokepunktet. Legg eggeplommen i en bolle, hell den varme melken over og bland godt. Hell deretter blandingen tilbake i kasserollen og varm forsiktig opp til den begynner å tykne. Den skal ikke koke.

Hell så den varme blandingen over den hakkede sjokoladen og la det stå et par-tre minutter før du blander det hele sammen. Avkjøl. Grovhakk resten av sjokoladen. Visp kremfløten til myk krem og vend den inn i sjokoladeblandingen sammen med 50 g av den hakkede sjokoladen.

VANILJESAUS
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha både frøene og vaniljestangen i en kjele med kremfløte, H-melk og halvparten av sukkeret og kok opp. Bland resten av sukkeret godt med eggeplommene i en bolle. Hell deretter fløteblandingen over eggeplommene og sukkeret mens du visper. Hell så blandingen tilbake i kjelen og kok opp mens du stadig visper. Blandingen skal tykne noe, men du må ikke la den koke. Da kan den få smak av egg og bli kornete. Sil deretter vaniljesausen over i en passende beholder og avkjøl. La den gjerne stå til dagen etter (gjerne med vaniljestangen i) for ekstra god smak.

MONTERING
Hell melkesjokolademoussen i passende serveringsglass og hell over vaniljesaus. Pynt med resten av den hakkede sjokoladen, friske bringebær (eller andre bær) og eventuelt noe grønt.

Tips

Du kan også servere sjokolademoussen i en stor skål med vaniljesausen ved siden av. Vaniljesausen er holdbar en uke i kjøleskap. Mer glad i mørk sjokolade? Bytt ut melkesjokoladen med mørk sjokolade.

Kanskje du liker disse også?