Home » Melk- og honningkake

Melk- og honningkake

Av ellen
Melk- og honningkake

Alle vet at melk og honning er bestevenner. Det er de også i kakeverdenen. Melk- og honningkake består av en kakebunn med rause mengder honning. Den er fylt og toppet med kremfløte og enda mer honning. Om du vil, kan du toppe den med ristede og hakkede valnøtter.

Prøv også: Formkake med Earl Grey og honning

Honning har noen fantastiske bakeegenskaper. Den har evnen til å ta til seg vann når den utsettes for fuktighet. Det gjør at honningkaker holder svært godt på saftigheten og holder seg lenge. Det vil du merke i melk- og honningkake. Honning bidrar også med smak og fylde i kaker, avhengig av hvilken honning du bruker selvfølgelig. Lynghonning har en mye kraftigere smak enn den mer nøytrale akasiehonningen.

Flere lagkaker? Sjekk her

Du har sikkert også hørt at honning er sunnere enn sukker. Honning blir ofte løftet fram som supermat, både som antioksidant, betennelsesdempende og så videre, og på grunn av sitt innhold av vitaminer, mineraler, sporstoffer og enzymer. Og ja, det stemmer, men mengdene er små. Du bør med andre ord ikke hive innpå med honning for helsens skyld, for honning er i all hovedsak sukker. Men i forhold til vanlig sukker, som har null næringsstoffer, er honning 10 prosent søtere. Det betyr altså at du trenger mindre honning enn raffinert sukker. Dét gjør honning til et bedre alternativ.

Prøv også: Glutenfri eplekake uten sukker

Når det er sagt, er ikke dette en såkalt sunn kake, det er ikke derfor du burde lage den. Den har rett og slett en helt spesiell konsistens, fylde og deilig honningsmak.

Melk- og honningkake

Melk- og honningkake

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

KAKEBUNN
175 g mykt smør
100 g sukker
250 g honning
3 egg
300 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
2 ½ dl skummet kulturmelk

FYLL
5-6 dl kremfløte
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Honning til pynt

Slik gjør du det

KAKEBUNN
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett honningen i 2-3 omganger. Tilsett deretter ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett i blandingen vekselsvis med skummet kulturmelk. Start og avslutt med det tørre. Hell blandingen i to smurte og bakepapirkledde springformer på 20-24 cm. Stek evt i to omganger eller bruk andre kakeformer. Tilpass da steketiden. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter. Avkjøl på rist. Kakebunnen smaker best romtemperert.

MONTERING
Visp kremfløten med sukker og vaniljesukker til myk krem. Legg vispet kremfløte toppet med honning mellom og på toppen av kakebunnene. Kaken kan også gjerne serveres med ristede (val)nøtter eller frisk frukt eller bær.

Kanskje du liker disse også?