Home » Minipavlova med bjørnebær og mango

Minipavlova med bjørnebær og mango

Av ellen
Minipavlova med bjørnebær og mango

Bjørnebær og mango er kanskje ikke en helt opplagt kombinasjon, men det vil jeg anbefale deg å prøve! Jeg husker ikke helt hvordan jeg kom opp med denne smakskombinasjonen, men jeg tror det var en blanding av “man tager hva man haver” og eksperimentering. Det er nemlig en stund siden jeg først lagde minipavlova med bjørnebær og mango, men jeg har tenkt på det siden. Så ble det endelig rom for å lage det igjen. Det morsomste jeg vet er å eksperimentere. Det kan være med smaker, former eller teksturer. Eller det kan være alt på en gang. Derfor er det ikke så ofte jeg lager samme kake flere ganger.

Prøv også: Sommerpavlova med lemon curd

Jeg synes bjørnebær og mango passer veldig godt sammen visuelt. I tillegg er det to smaker som utfyller hverandre. Mangoen er søt og litt syrlig, mens bjørnebær har en rund og frisk smak. Oppå der igjen har jeg revet mørk sjokolade, som er perfekt til både mango og bjørnebær.

Prøv også: Sjokoladepavlova med iskrem og jordbær

Minipavlova med bjørnebær og mango

Minipavlovaene er hule på innsiden, så de rommer også noen deilige overraskelser. På innsiden er det nemlig deilig lemon curd som er toppet med vispet krem. Lemon curd kan byttes ut med pasjonsfruktkrem eller sjokoladesaus om du vil. Det vil også bli utrolig godt. Minipavlova med bjørnebær og mango er forfriskende små kaker som passer perfekt på sommeren. Jeg håper du gir dem et forsøk.

Minipavlova med bjørnebær og mango

Minipavlova med bjørnebær og mango

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 8 minipavlova
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

PAVLOVA
4 eggehviter
En klype salt
200 g sukker
1 ts hvitvinseddik
2 ts maisenna
1 ts vaniljesukker

LEMON CURD
4 eggeplommer
1 dl sitronsaft (fra 1-2 sitroner)
Skall fra 1 sitron (bare det gule)
100 g sukker
100 g mykt usaltet smør

TOPPING
Lemon curd
3 dl kremfløte
1-2 pakker bjørnebær
1 mango i biter
Ca 30 g revet sjokolade
Litt melis til pynt
Spiselige blomster på toppen om du har

Slik gjør du det

PAVLOVA
Visp eggehviter med en klype salt til myke topper. Tilsett deretter sukkeret litt etter litt og visp til marengs. Vend inn hvitvinseddik, siktet maisenna og vaniljesukker. Form 8 like store porsjonskaker av marengsmassen. Bruk to skjeer eller en sprøytepose med eller uten tyll. Lag en grop i hver porsjonskake, så det blir plass til fyll når kakene er ferdige.

Stek bunnene nederst i ovnen på 100 grader i ca 1 time. La bunnene stå i ovnen til den er kald (gjerne til dagen etter) for å forhindre at de faller sammen. Bunnene kan lages i god tid i forveien, men fyllet bør has på kort tid før servering.

LEMON CURD
Bland sammen alle ingrediensene utenom smøret og kok opp under stadig omrøring. Ikke bruk mer enn svak-medium varme, du vil ikke ha eggerøre. Kok til blandingen tykner (ca 1 minutt) og ta den av platen. Avkjøl til romtemperatur. Visp deretter blandingen med en kjøkkenmaskin eller elektrisk håndmikser og tilsett mykt usaltet smør i klatter litt etter litt. Det er viktig at eggeblandingen og smøret har samme temperatur, slik at kremen ikke skiller seg. Kremen er ferdig når smøret er blandet helt inn.

MONTERING
Visp kremfløten til myk krem. Fyll bunnene med lemon curd og deretter med vispet kremfløte. Topp med bjørnebær, mango i biter og revet sjokolade. Pynt eventuelt med et lite melisdryss og spiselige blomster.

Tips

Du kan også lage én vanlig Pavlova i stedet for flere små. Da bruker du samme oppskrift, men former marengsmassen til én bunn i stedet for. Legg da til 20-30 minutter til steketiden.

Kanskje du liker disse også?