Home » Browniepizza med bær

Browniepizza med bær

Av ellen

I januar fylte sønnen min 15 år! Det er nesten ikke til å tro, han er faktisk konfirmant i år, og jeg må klype meg selv litt i armen for å skjønne at jeg faktisk har en så stor (og flott) gutt! Uansett! Til bursdagen var det selvfølgelig på sin plass med kake. Som den brownieelskeren han er ble det i år som i fjor brownies, men i en annen variant selvfølgelig. Jeg lagde browniepizza! En av de store mattrendene som er spådd for 2014, er såkalte hybriddesserter, i følge amerikanske National Restaurant Association.

Søt pizza kan lages i mange varianter, enten med f.eks browniebunn, som jeg har laget her, eller med en eller annen kjeksbunn, søt gjærdeig eller annet. Her er mulighetene mange! Denne browniebunnen er laget med melkesjokolade, i stedet for mørk sjokolade, siden sønnen min ikke er noen fan av mørk sjokolade. Om du helle vil bruke mørk sjokolade er det ingenting i veien for å heller gjøre det. Toppingen består av en helt magisk hvit sjokolademousse (sønnen min er også veldig glad i hvit sjokolade), som også kan serveres i porsjonsglass alene som dessert. Kronen på verket, eller pizzafyllet om du vil, er deilige friske bær. Velg de du liker best.

Browniepizza med bær

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 8
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Browniepizzabunn
200 g melkesjokolade
150 g smør
300 g sukker
3 egg
200 g hvetemel

Hvit sjokolademousse
200 g hvit sjokolade
1 vaniljestang
1 dl H-melk
15 g (1 ss) sukker
1 eggeplomme
2 dl kremfløte

Topping
F.eks:
Blåbær
Bringebær
Jordbær
Sitronmelisse

Slik gjør du det

Browniepizzabunn
Smelt sjokoladebiter og smør forsiktig i en bolle i mikrobølgeovnen. Bland sammen.

Tilsett sukker og bland godt sammen.

Tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg.

Tilsett hvetemelet og bland det akkurat inn i røren, ikke overmiks.

Bre røren utover i en bakepapirkledd springform på ca 28 cm til et ca 1 cm lag. Hvis du bruker en mindre form kan du steke den overflødige røren i muffinsformer og f.eks fryse ned og bruke til en senere anledning. Det er heller ingenting i veien for å lage en tynnere bunn.

Stek på 180 grader i ca 20-25 min og avkjøl.

Hvit sjokolademousse
Hakk sjokoladen og legg den i en bolle. Sett til side.

Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Hell frø og stang i en kasserolle med sukker og melk. Varm opp til kokepunktet.

Skill eggeplommen fra hviten og legg plommen i en bolle. Hell den varme melken over eggeplommen og bland godt. Hell deretter blandingen tilbake i kasserollen og varm forsiktig opp blandingen til den begynner å tykne. Den skal ikke koke.

Hell så den varme blandingen over den hakkede sjokoladen og la det stå et par-tre minutter før du blander det hele sammen.

Visp kremfløten til myk krem og vend den inn i sjokoladeblandingen når den har nådd romtemperatur.

Bre over avkjølt browniebunn.

Strø over bær av hjertens lyst :-)

Likte du denne? Snart kommer en ny søt pizzavariant på bloggen. Don't miss it!

Browniepizza med bær

Kanskje du liker disse også?