Home » Appelsinkake med sjokoladekrem

Appelsinkake med sjokoladekrem

Av ellen
Appelsinkake med sjokoladekrem

Jeg er over gjennomsnittet opptatt av smak og smakskombinasjoner. Appelsin og sjokolade er en av de klassiske smakene som funker så bra sammen, og en stor favoritt hos meg. Appelsinkake med sjokoladekrem består av kakebunner som smakssettes med både saft og skall fra appelsin. Det gir en tydelig og frisk smak av appelsin som godt lar seg kombinere med sjokolade. Den samme kakebunnen har jeg brukt i denne appelsinkaken med ostekrem. Det er en klassisk oppskrift som er veldig enkel å lage.

Prøv også: Appelsin- og kardemommekake

Sjokoladekremen har jeg også brukt på flere kaker, blant annet sjokoladekake med bjørnebærkrem, sjokoladekake med Snickers og fudgy sjokoladekake med friske bær. Den er både silkemyk, smakfull og rask å lage. Er du også glad i kombinasjonen appelsin og sjokolade, er sjansen stor for at appelsinkake med sjokoladekrem faller i smak.

Appelsinkake med sjokoladekrem

Appelsinkake med sjokoladekrem

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

APPELSINKAKE
400 g mykt smør
400 g sukker
4 egg
Finrevet skall og saft fra 1 appelsin
400 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

SJOKOLADEKREM
100 g smeltet mørk sjokolade
125 g mykt smør
150 g melis
25 g bakekakao
¼ dl kremfløte
2 ss rømme (ikke lett)

PYNT
Klementiner eller appelsiner
Evt laurbærblad

Slik gjør du det

APPELSINKAKE
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett deretter ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg. Tilsett deretter finrevet skall og saft fra 1/2 appelsin. Bland deretter inn hvetemel blandet med bakepulver og vaniljesukker.

Hell blandingen i to smurte og bakepapirkledde springformer på 20-24 cm. Stek midt i ovnen på 175 grader i 20-30 minutter. Sjekk med en kakepinne om kakebunnene er ferdige. Avkjøl på rist.

SJOKOLADEKREM
Bland sammen alle ingrediensene til en lett og luftig glasur. Juster evt med ekstra kremfløte eller melis om glasuren blir for flytende eller fast.

MONTERING
Legg den ene kakebunnen på et fat og dekk den med et lag sjokoladekrem. Legg på den andre bunnen og dekk hele kaken med sjokoladekrem. Pynt med appelsiner og evt laurbærblad.

Kaken har aller best konsistens når den er romtemperert.

Tips

Om du vil ha en høyere kake med flere lag (og mer sjokoladekrem), kan du dele hver kakebunn i to slik at du får fire lag med kake. Da bør du også doble oppskriften på sjokoladekrem. Appelsin kan også byttes ut med klementin (bruk da to stykker) eller sitron. Du kan også lage kaken i en langpanne på ca 25x35 cm.

Kanskje du liker disse også?