Home » Sjokoladepavlova med iskrem og jordbær

Sjokoladepavlova med iskrem og jordbær

Av ellen

Nå begynner det sannelig å bli tre (!) måneder siden siste blogginnlegg, så jeg tenkte at det var på høy tid med en ny oppskrift. Den lange pausen skyldes ikke at jeg har sluttet å bake, men det er rett og slett fulle dager med redaktørjobb og familie og alt som hører med. Håper for øvrig du leser Bake, det er veldig hyggelig at det har blitt så godt mottatt og blir lest av så mange. Prisen for Årets nyskapning i mai var virkelig prikken over i'en! Det er bare å komme med tips og tilbakemeldinger om dere har det. Kanskje finnes det en liten perle av et konditori eller bakeri i hjembyen din eller i ferielandet? Kanskje vet du av noen ildsjeler eller annet. Hør gjerne fra deg.

I nyeste Bake (#5) er jordbær et av hovedtemaene. Det er fantastiske tider nå, med verdens beste jordbær i handelen. Selv har vi plantet 24 jordbærplanter i en minijordbæråker hjemme hos oss. De første bærene er allerede spist, gleder meg til å fortsette å smake på herlighetene i mange uker fremover.

Dagens oppskrift inneholder også, som seg hør og bør, jordbær. Nemlig en sjokoladepavlova med vaniljeiskrem, friske jordbær og revet sjokolade.

Sjokoladepavlova med iskrem og jordbær

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 10
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

6 eggehviter
En klype salt
Noen dråper sitron
350 g sukker
1 1/2 ts rød/hvitvinseddik
1 ss maisenna
3 ss kakako
1 1/2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker

Vaniljeiskrem
Jordbær
Revet mørk sjokolade

Slik gjør du det

Visp eggehviter med en klype salt og noen sitrondråper til myke topper. Tilsett deretter sukkeret litt etter litt og visp til stiv marengs. Vend inn rød/hvitvinseddik, siktet maisenna, kakao og vaniljesukker/vaniljeekstrakt. Vend forsiktig inn og ikke rør for mye. Fordel bunnen på et bakepapirkledd stekebrett, ca 26-28 cm i diameter. Stek på 100 grader i ca 1 time nederst i ovnen. Kaken skal ha en sprø utside og en myk og luftig innside. La kaken stå i ovnen til den er kald (gjerne til dagen etter). Om du tar den rett ut av ovnen kan den falle sammen.

Pynt med kuler av vaniljeiskrem, jordbær og revet mørk sjokolade og spis med en gang.

Kanskje du liker disse også?