Home » Byggmelsvafler

Byggmelsvafler

Av ellen
Byggmelsvafler

Byggmel gir en utrolig god smak til vafler, i tillegg til at det metter godt. Byggmelsvafler er perfekte til å ta med på tur, så får du energien til å fullføre. Disse serveres med en helt nydelig brunostkrem som toppes med friske bringebær. Det er en fantastisk kombinasjon. Er du som meg og elsker brunost med bringebærsyltetøy på skiva, er jeg sikker på at du kommer til å digge byggmelsvafler med brunostkrem og friske bringebær.

Her finner du alle vaffeloppskriftene på Kakefabrikken

Husk den store vaffeldagen 25. mars.

Byggmelsvafler

Byggmelsvafler med brunostkrem og friske bringebær

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

300 g byggmel
150 g hvetemel
50 g sukker
1 ts bakepulver
1 liter skummet kulturmelk
60 g smør – smeltet
3 egg

2 dl kremfløte
150 g brunost
Friske bringebær
Revet brunost

Slik gjør du det

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Bland deretter inn de våte og rør sammen til en klumpfri røre. La røren stå og svelle i ca 20 minutter. Tilsett litt vann eller mel dersom blandingen virker for tykk eller tynn. Stek deretter vaflene gylne og avkjøl på rist.

Brunostkremen kan med fordel lages dagen før bruk, siden blandingen må være helt avkjølt før den kan piskes til krem. Bruk den brunosten du liker aller best. Selv valgte jeg fløtemysost. Hell kremfløte og brunost i en kjele og varm opp under stadig omrøring til brunosten har smeltet. Avkjøl blandingen helt i kjøleskapet. Visp deretter blandingen til en tykk krem. Server byggmelsvaflene med brunostkremen, revet brunost og friske bringebær. Du kan også bruke bringebærsyltetøy.

Kanskje du liker disse også?