Home » Rødbetvafler

Rødbetvafler

Av ellen
Rødbetvafler

Digger du rødbeter, kommer du til å elske rødbetvafler! Bare fargen er verdt et forsøk. Du kan bruke kjøpt eller egenpresset rødbetjuice for å få den karakteristiske fargen og smaken. Disse rødbetvaflene serveres med chevrekrem, ristede valnøtter og honning. En klassisk smakskombinasjon som bare funker – også på rødbetvafler.

Her finner du alle vaffeloppskriftene på Kakefabrikken

Husk den store vaffeldagen 25. mars.

Rødbetvafler

Rødbetvafler med chevrekrem, ristede valnøtter og honning

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

200 g hvetemel
1 ts bakepulver
3 dl rødbetjuice
2 egg
2 ss honning

200 g chevre
Ca 1 dl H-melk
Valnøtter
Akasiehonning
Bjørnebær

Slik gjør du det

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Bland deretter inn de våte og rør sammen til en klumpfri røre. La røren stå og svelle i ca 20 minutter. Tilsett litt vann eller mel dersom blandingen virker for tykk eller tynn. Stek deretter vaflene og avkjøl på rist.

Bruk en stavmikser eller food prosessor, evt en gaffel, og kjør chevre glatt med melk. Hold igjen litt av melken, så kremen ikke blir for rennende. Rist valnøtter lett i en tørr stekepanne. Server rødbetvaflene med chevrekrem og grovhakkede valnøtter. Ringle over akasiehonning og topp med bjørnebær.

Kanskje du liker disse også?