Home » Frokostvafler

Frokostvafler

Av ellen
Frokostvaffel

Vaffel til frokost? Oh yes! Dette må du bare prøve. Disse frokostvaflene har jeg servert med sautert spinat, bacon og posjert egg. Luksus! Frokostvafler er også så sunne at de kan gå i matpakken til ungene – med favorittpålegget. De kommer til å elske deg for det.

Disse vaflene har jeg servert hjemme i årevis, med både syltetøy og brunost, ingen har noensinne klaget på at de er grove eller annerledes. Det er konseptet vaffel som fungerer. PS! Når jeg serverer disse med tradisjonelt tilbehør, tilsetter jeg litt kardemomme i røra, som gjør den ekstra god. Frokostvafler passer for øvrig like godt til kvelds, til lunsj og når som helst.

Her finner du alle vaffeloppskriftene på Kakefabrikken

Husk den store vaffeldagen 25. mars.

Frokostvaffel

Frokostvafler med sautert spinat, bacon og posjert egg

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

100 g siktet spelt
100 g sammalt spelt
40 g havregryn
1 ts bakepulver
Litt salt
4 dl lettmelk
30 g smør – smeltet
2 egg

Spinat
Bacon
Egg
Tomater

Slik gjør du det

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Bland deretter inn de våte og rør sammen til en klumpfri røre. La røren stå og svelle i ca 20 minutter. Tilsett litt vann eller mel dersom blandingen virker for tykk eller tynn. Stek deretter vaflene gylne og avkjøl på rist.

Sauter spinat kjapt i en varm stekepanne med smør og krydre med salt og pepper. Server på en vaffel med stekt bacon, posjert egg og tomater. Krydre med grovkvernet pepper.

Tips

Disse vaflene kan også spises med syltetøy eller brunost som tradisjonelle vafler. Det har vi gjort i mange år her i huset uten at noen har reagert på verken grovt mel eller havregryn. Da bruker jeg å tilsette 1 ts vaniljesukker og 1 ts kardemomme i røren.

Kanskje du liker disse også?