Home » Snickerskake

Snickerskake

Av ellen
Snickerskake

Skal du bare lage én kake i påsken, må det være denne. Ingenting slår kombinasjonen av salt og søtt. Mottoet for denne kaken må være more is more, jeg digger det.

Snickerskake

Snickerskake

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.1/5
( 7 voted )

Ingredienser

KAKEBUNN
3 eggehviter
150 g sukker
1 ts bakepulver
150 g salte peanøtter
60 g (20 stk) Ritz-kjeks

KARAMELLSAUS
100 g sukker
1 dl kremfløte
70 g smør
Litt maldonsalt

SJOKOLADESAUS
50 g mørk sjokolade
½ dl kremfløte

SJOKOLADEKREM
50 g smør
100 g mørk sjokolade
50 g melis
3 eggeplommer

TOPPING
3 dl kremfløte
50 g salte peanøtter

Slik gjør du det

KAKEBUNN
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt og visp videre til stiv marengs. Grovhakk Ritz-kjeks og peanøtter i en food processor og vend det inn i marengsen sammen med bakepulveret. Hell blandingen i en bakepapirkledd og smurt springform på 24 cm og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.

KARAMELLSAUS
Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele på medium varme til du har gyllen karamell. Vær forsiktig med varmen og ikke rør i sukkeret. Tilsett deretter kremfløte litt etter litt. Pass på, det vil frese litt når den kalde fløten treffer den varme karamellen. Kok videre under omrøring til karamellen har løst seg opp i fløten. Tilsett smøret i biter og kok videre i ca 10 min til du har en tykk og fyldig karamellsaus. Tilsett noen flak med havsalt til slutt. Avkjøl.

SJOKOLADESAUS
Finhakk sjokoladen. Varm opp kremfløten til kokepunktet og hell over. La blandingen stå til sjokoladen har begynt å smelte. Bland deretter sammen til en glatt røre. Avkjøl til romtemperatur.

SJOKOLADEKREM
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Smelt smøret på svak varme og hell det over sjokoladen. La blandingen stå til sjokoladen har begynt å smelte. Bland deretter sammen til en glatt røre. Bland så inn melisen litt etter litt. Visp deretter inn en og en eggeplomme. Avkjøl til romtemperatur. Ikke sett sjokoladekremen i kjøleskapet, da vil den bli fast og vanskelig å smøre utover.

MONTERING
Bre sjokoladekremen over kakebunnen. Visp deretter kremfløte og legg oppå sjokoladekremen. La gjerne noe av sjokoladekremen synes utenfor kremen for en dekorativ effekt. Hell deretter over så mye du orker av både karamellsaus og sjokoladesaus. Begge deler kan utelates, men det gir definitivt det lille ekstra. Topp deretter med salte peanøtter.

Kanskje du liker disse også?