Home » Rabarbraterte med vaniljekrem og krydderkokt rabarbra

Rabarbraterte med vaniljekrem og krydderkokt rabarbra

Av ellen
Rabarbraterte med vaniljekrem og krydderkokt rabarbra

Rabarbraterte med vaniljekrem og krydderkokt rabarbra er altså så godt!

Du skal vel ikke betalte penger for ugress? sa venninnen min da hun var med meg på handletur for å kjøpe rabarbra en gang. Jeg skal innrømme at det føltes litt rart ut å betale for disse stilkene som vokser vilt i mange hager, men ugress? Nei, den synes jeg ikke var fortjent. Dessuten så har jeg ikke rabarbra i min hage, så da ble det butikken.

Har du derimot rabarbra i egen hage, går du nå gode dager i vente. Nå popper det altså opp rabarbra i norske hager igjen, avhengig av hvor i landet du bor selvfølgelig. Butikkene har også begynt å få inn godsakene. Rabarbra passer perfekt til suppe, grøt, syltetøy, safting, sylting, og ikke minst til baking. Visste du forresten at rabarbra er en grønnsak og ikke en frukt som mange tror? Likevel brukes den hovedsakelig som en frukt, rett og slett fordi den passer best som det.

Flere paier og terter? Sjekk her

Her har jeg laget rabarbraterte med vaniljekrem og krydderkokt rabarbra. Det er en terte som er veldig enkel å få til og som smaker amazing med hjemmelaget vaniljekrem. Har du ikke tid eller ork til det, så kjør på med en ferdigkjøpt en! Krydderkokt rabarbra kan også serveres som en egen dessert sammen med vaniljeiskrem eller vispet krem for eksempel.

Rabarbraterte med vaniljekrem og krydderkokt rabarbra

Rabarbraterte med vaniljekrem og krydderkokt rabarbra

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

TERTEBUNN
300 g hvetemel
200 g kaldt smør
100 g melis
1 egg

VANILJEKREM
1 vaniljestang
4 dl + 1 dl H-melk
1,5 dl kremfløte
100 g sukker
4 eggeplommer
40 g maisenna

KRYDDERKOKT RABARBRA
2 dl vann
200 g sukker
1 vaniljestang
2 stjerneanis
1 kanelstang
Ca 2-300 g rabarbra

1 neve valnøtter (kan utelates)

Slik gjør du det

TERTEBUNN
Skjær kaldt smør i terninger på ca 2 cm og kjør det sammen med mel og melis i en food processor. Smuldre det evt sammen for hånd. Tilsett egget og kjør det raskt sammen. Deigen skal bare akkurat komme sammen. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet en halv time, før du tar den i bruk. Kjevle ut deigen og legg den over i en paiform. Sett formen kaldt til deigen stivner. Prikk deretter hele tertebunnen med en gaffel og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter til paiskallet er gyllent. Avkjøl på rist.

VANILJEKREM
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen i en kasserolle med 4 dl melk, fløte og sukker. Bland godt og varm det til kokepunktet. Ha 1 dl melk og maisenna i en bolle og bland godt, tilsett så eggeplommene. Hell 2/3 av den varme væsken litt etter litt oppi eggeblandingen mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. Kok forsiktig opp blandingen og la den småkoke i ett minutt under stadig omrøring. Ta ut vaniljestangen og avkjøl blandingen med det samme i kjøleskap.

KRYDDERKOKT RABARBRA
Kok opp vann og sukker. Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene og tilsett både frø og stang i vannet sammen med stjerneanis og kanelstang. Del rabarbraen i lengder som passer til paiformen din. Er stilkene tykke, må de deles på langs også. Skru av varmen og legg i rabarbraen. La den ligge og trekke til den blir mør, tynne stilker tar få minutter. Pass på så den ikke blir liggende for lenge og blir helt slapp. Terten blir aller finest hvis du bruker mest mulig røde stilker. 

MONTERING
Fordel vaniljekremen utover tertebunnen. Legg over krydderkokt rabarbra. Topp med grovhakkede valnøtter.

Tips

Krydderkokt rabarbra kan også være en dessert i seg selv. Server for eksempel med iskrem eller vispet krem.

Kanskje du liker disse også?