Home » Rabarbrakake med mandler

Rabarbrakake med mandler

Av ellen
Rabarbrakake med mandler

Rabarbrakake med mandler er en veldig saftig kake takket være yoghurt og mandelmel i røra. Kaken er smaksatt med både appelsin, vanilje og kardemomme, som i tillegg gjør den svært smakfull. Også må vi ikke glemme rabarbraen da, som tilfører en frisk og unik smak. Kaken kan kanskje se fargeløs og kjedelig ut, men ikke la deg lure!

Prøv også: Rabarbraterte med vaniljekrem

Rabarbrakake med mandler

Rabarbrakake med mandler

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

115 g mykt smør
200 g + 1 ss sukker
2 egg
250 g yoghurt naturell
1 ss finrevet appelsinskall
200 g hvetemel
75 g mandelmel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
½ ts natron
½ ts kardemomme
350 g rabarbra
Ca 30 g mandler i skiver
Melis til pynt

Slik gjør du det

Rør smør og 200 g sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg, rør godt mellom hvert egg. Tilsett deretter yoghurt og finrevet appelsinskall. Bland sammen hvetemel, mandelmel, vaniljesukker, bakepulver, natron og kardemomme i en egen bolle. Tilsett det deretter i blandingen i 3-4 omganger under forsiktig omrøring til det er akkurat blandet.

Del opp rabarbraen i passe biter. Du kan velge om du vil ha små eller avlange biter. Er rabarbrastilkene veldig tykke, må de deles opp på langs også. Pass på å fjerne evt trælete ender.

Hell halvparten av røren i en bakepapirkledd og smurt springform på ca 24 cm. Fordel halvparten av rabarbraen på kaken og hell over resten av røren. Fordel deretter resten av rabarbraen på toppen. Strø mandelskivene over og dryss over 1 ss sukker. Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 45 – 50 minutter. Avkjøl på rist.

Server gjerne lun med iskrem eller krem eller bare som den er.

Kanskje du liker disse også?