Home » Oreobrownies

Oreobrownies

Av ellen
Oreobrownies

Her får du brownieoppskriften over alle brownieoppskrifter: Oreobrownies! Egentlig burde den komme med en advarsel. Uten selvkontroll er det nemlig stor sjanse for å forspise seg på disse. Jeg snakker selvsagt av erfaring. Samtidig er de for gode til å la være. Så ja, disse bare må du prøve!

Prøv også: Bringebærterte med mascarponekrem og oreobunn

Brownien er skikkelig fyldig og fudgy. Bare pass på å ikke steke den for lenge. Likevel er det kremen på toppen som gjør det hele magisk. Den lages av mascarponeost, kremfløte, melis og oreokjeks. Det tar få minutter å lage den, men den blir utrolig god!

Prøv også: Brownies med mascarpone og sjokoladeganache

Denne oppskriften på oreobrwnies er ekstra stor. Det kan du nok trenge. Skulle du likevel ende opp med altfor mye, kan du gjerne fryse restene. Ellers er browniene holdbar i hvert fall fire-fem dager i kjøleskap.

Oreobrownies

Oreobrownies

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.7/5
( 16 voted )

Ingredienser

BROWNIES
120 g mørk sjokolade
120 g smør
520 g sukker
4 egg
200 g hvetemel

OREOKREM
1 pakke Oreokjeks (154 g)
250 g mascarponeost
3 dl kremfløte
50 g melis

Slik gjør du det

BROWNIES
Hakk sjokoladen og smelt den sammen med smør over vannbad eller på svak varme i mikrobølgeovn. Rør det sammen. Tilsett sukker og bland godt sammen. Rør inn ett og ett egg. Vend inn melet. Hell blandingen i en bakepapirkledd langpanne (ca 25x35 cm). Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 26-30 minutter. Husk at brownien fortsatt skal være litt bløt når den kommer ut av ovnen, så pass på så den ikke steker for lenge. Avkjøl på rist.

OREOKREM
Grovhakk 10 oreokjeks og legg til side. Del de resterende kjeksene i to, skrap av fyllet og legg det i en bolle. Ha kjeksene i en plastpose og knus dem til smuler med et kjevle eller lignende. Legg til side.

Hell mascarponeosten, kremfløten og melisen i bollen sammen med oreofyllet. Visp det sammen til en fyldig krem. Ikke visp for lenge, da kan kremen skille seg. Vend inn de grovhakkede oreokjeksene. Bre oreokremen utover brownien og strø over oreosmulene. Sett oreobrownien i kjøleskapet til kremen har satt seg og brownien er gjennomkald.

Kanskje du liker disse også?