Home » Brownies med mascarpone og sjokoladeganache

Brownies med mascarpone og sjokoladeganache

Av ellen
Brownies med mascarpone og sjokoladeganache

Her om dagen satt jeg igjen med en halv boks mascarpone-ost. Så kom jeg på at jeg hadde sett en oppskrift på brownies som var laget med mascarpone. Siden brownies alltid er digg og jeg elsker mascarpone, måtte jeg bare prøve å lage brownies med mascarpone og sjokoladeganache. Jeg har aldri brukt mascarpone til å lage kake tidligere, bare som frosting, men det viste seg å fungere utmerket!

Prøv også: Melkesjokoladebrownies

Brownies med mascarpone og sjokoladeganache får en litt annen konsistens enn tradisjonelle brownies. De blir seige og saftige, men konsistensen heller litt mot en mektig sjokoladekake. Også smelter de litt på tunga. Kaken inneholder både sjokolade og kakao, og med sjokoladeganache på toppen blir dette mektige saker. Så her anbefaler jeg å servere litt mindre kakebiter. Server gjerne noe friskt til, som iskrem, vispet krem, vaniljekesam, yoghurt, friske bær eller en bærsaus.

Prøv også: Pavlova med mascarponekrem

PS! Brownies er veldig enkelt å gjøre glutenfritt. Bare bytt ut hvetemel med glutenfritt mel. Vanligvis må du bruke litt mindre glutenfritt mel enn hvetemel, så prøv med litt mindre enn det som står i oppskriften først.

Brownies med mascarpone og sjokoladeganache

Brownies med mascarpone og sjokoladeganache

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

BROWNIES
100 g mørk sjokolade
250 g smør
200 g sukker
50 g bakekakao
3 store egg
120 g mascarpone
1 ts vaniljesukker
70 g hvetemel

SJOKOLADEGANACHE
150 g mørk sjokolade
1 dl kremfløte
1 ss smør

Slik gjør du det

BROWNIES
Grovhakk sjokoladen og legg den i en bakebolle. Smelt smøret og hell det over sjokoladen. La det stå litt så sjokoladen smelter. Bland det deretter godt sammen. Tilsett så sukker og bakekakao. Bland deretter inn ett og ett egg etterfulgt av mascarpone. Vend til slutt inn vaniljesukker og hvetemel.

Hell røren i en bakepapirkledd bakeform på 20x20 cm. Du kan evt bruke en rund springform på ca 24 cm. Stek midt i ovnen på 160 grader i ca 45 min. Sjekk med en kakepinne om den er ferdig. Husk at den skal være litt klissete inni for å få riktig konsistens. Avkjøl på rist.

SJOKOLADEGANACHE
Smelt sjokoladen sammen med fløten på forsiktig varme i mikrobølgeovnen, eventuelt over vannbad. Bland det sammen og rør inn smøret.

MONTERING
Hell sjokoladeganachen over den avkjølte kaken og sett det kaldt til sjokoladeganachen stivner. Skjær i små serveringsbiter og server gjerne med for eksempel iskrem, vispet krem, vaniljekesam, yoghurt, friske bær eller en bærsaus.

Tips

Brownies er veldig enkelt å gjøre glutenfritt. Bare bytt ut hvetemel med glutenfritt mel. Vanligvis må du bruke litt mindre glutenfritt mel enn hvetemel, så prøv med litt mindre enn det som står i oppskriften først. Brownies egner seg også svært godt til frysing. De kan godt fryses ned med sjokoladeganachen.

Kanskje du liker disse også?