Home » Hjemmelaget Kvikk Lunsj

Hjemmelaget Kvikk Lunsj

Av ellen
Hjemmelaget Kvikk Lunsj

Hjemmelaget Kvikk Lunsj består av sprø kjekspinner dekket med deilig melkesjokolade. Kjeksen minner om mørdeig, både i smak og fremgangsmåte, og blir knasende sprø. Jeg har brukt litt potetmel i deigen, som gjør kjeksen ekstra sprø. Jeg har dekt kjekspinnene i melkesjokolade, men om du heller vil bruke mørk sjokolade, gjør du det. Prikken over i’en er flaksalt på toppen.

Prøv også: Hjemmelaget iskjeks

Kjeksen til hjemmelaget Kvikk Lunsj stekes i vaffeljern. Det er det som gir det karakteristiske og dekorative mønsteret. I tillegg stekes kjeksen raskt på denne måten. Med en gang kjeksen kommer ut av vaffeljernet er den myk, men blir sprø etter den er avkjølt helt på rist. Pass derfor på å skjære kjeksen i pinner med en gang den kommer ut av vaffeljernet. Om du vil se hvordan jeg har laget dem, har jeg laget denne reelen som viser det på Kakefabrikkens Instagram.

Prøv også: Sjokoladevafler

Hjemmelaget Kvikk Lunsj

Hjemmelaget Kvikk Lunsj

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: Ca 32 stenger
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.7/5
( 3 voted )

Ingredienser

100 g mykt smør
100 g finkornet sukker
2 egg
50 g potetmel
1 ts bakepulver
300 g hvetemel

400 g melkesjokolade
Evt litt kokosfett (Delfia) om sjokoladen du bruker er tyktflytende
Litt flaksalt

Slik gjør du det

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg. Bland så inn potetmel, bakepulver og mesteparten av hvetemelet. Hold igjen litt for justering av deigen. Den skal være fast (som en paideig), men håndterbar.

Del deigen i fire like deler. Form og kjevle hver del til en firkant på ca ½ cm tykkelse. Stek hver firkant i et vaffeljern på medium varme til de er gjennomstekte og har fått en gyllen farge.

Legg så firkanten på et skjærebrett og skjær den umiddelbart i strimler på ca 1 cm tykkelse. Legg dem deretter på en rist og avkjøl helt. Firkantene vil være litt myke med det samme de kommer ut av vaffeljernet, men vil bli sprø når de har blitt helt kalde.

Knekk opp sjokoladen og smelt den i vannbad eller på svak varme i mikrobølgeovn. Dypp kjeksstrimlene i sjokoladen og legg dem deretter over på bakepapir. Strø over havsalt. Sett kvikk lunsjen i kjøleskapet så sjokoladen stivner. Oppbevares i kjøleskapet.

Tips

Temperer sjokoladen før bruk om du vil ha et sprøtt og skinnende sjokoladetrekk.

Kanskje du liker disse også?