Home » Red velvet cake

Red velvet cake

Av ellen
 
Mild sjokoladekake med knallrød farge. Erkeamerikansk og mektig.

Red velvet cake

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 12
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Kakebunn
6 dl hvetemel
5 dl sukker
1 ts kakao
1 ts salt
1 ts natron
2 egg
2 dl nøytral olje
2,5 dl kefir
1 ts (hvitvins)eddik
1 ts vaniljeekstrakt
2 ts konsentrert rød konditorfarge

Mascarponefrosting
3 dl kremfløte
250 g Mascarpone
1,5 dl melis

Kakeboller
Kakerester (jeg skjærer toppene av kakebunnene og bruker disse)
Litt Mascarponeost
100 g hvit sjokolade
50 g delfiafett
Rød pastafarge om du vil

Slik gjør du det

Kakebunn
Bland først det tørre i en bolle. I en annen bolle vispes egg sammen med de flytende ingrediensene. Deretter blandes det tørre i det våte, helst med en kjøkkenmaskin slik at det blir ordentlig blandet.

Røren fylles deretter i tre springformer på 18 cm og stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter, avhengig av ovn. Om kaken begynner å bli mørk på toppen, flyttes den lengre ned i ovnen de siste minuttene. Sjekk med en pinne om den er ferdig. Kaken kan lages i både flere eller færre lag og med større eller mindre former, bare husk å tilpasse steketiden. Selv foretrekker jeg kakene høye med litt mindre diameter enn det som er vanlig. Men ikke fall for fristelsen til å steke hele røren i en form for å dele kaken i flere lag etterpå. I og med at denne kaken er så myk og saftig er det ikke lett å få det vellykket.

Mascarponefrosting
Visp fløten til krem i en bolle. Ikke visp for mye, da blir frostingen kornete. I en annen bolle vispes osten og melisen sammen til det blir glatt. Deretter vendes osteblandingen inn i kremen.

Montering
Før denne kaken dekkes med krem, er det lurt å legge bunnene i fryseren en stund først, gjerne over natten eller lengre, men minst en time. Dette gjør det lettere å få en jevn frosting uten smuler. Så er det bare å fylle lagene med krem og dekke utsiden av kaken med et tynt lag krem. La det være igjen nok krem til at det kan legges enda et lag krem utenpå kaken. For her er trikset: Etter å ha lagt et lag krem på kaken legges den en halvtime i fryseren, slik at kremen blir hard, så smøres den resterende kremen på. På denne måten slipper man å få smuler i frostingen. Topp med litt kakebunnrester eller kakeboller:

Kakeboller
Smuldre kakerestene, bland i osten og form deretter til små runde boller, sett det deretter i fryseren i ca en time. Varm opp delfiafettet og smelt sjokoladen i det. Avkjøl litt, slik at blandingen ikke er helt rennende når du skal dyppe bollene i den. Så er det bare å dyppe bollene i sjokoladeblandingen og sette de til side til det stivner. Ettersom bollene er frosne går det ganske raskt. Derfor er det bare å helle rød pastafarge i sjokoladeblandingen etterpå og dyppe bollene en gang til. Når du deler bollene blir dette en fin fargeeffekt.

Når jeg lager kaker, liker jeg å lage de enkle med et lite hint på utsiden om hva som befinner seg på innsiden. Det å lage cake balls å legge på toppen var et innfall jeg fikk denne gangen.

Red velvet cake

Kanskje du liker disse også?