Home » Tomboy cake

Tomboy cake

Av ellen

ARKIV SEPTEMBER 2012

I helgen bikket jeg 30 (sukk), men på den lyse siden ble det en gylden anledning til å bake. Valget av kaker var slettes ikke vanskelig heller. Det ble en Tomboy Cake og en kake til (som kommer på bloggen i morgen, følg med, følg med :-)). Dette er en av signaturkakene til det San Fransisco-baserte bakeriet Miette. Det er lenge siden jeg forelsket meg i denne kaken (og bakeriet), men jeg måtte finne den rette anledingen til å bake den. Den kom altså i helgen.

Kaken er en mørk sjokoladekake med smørmarengsfrosting tilsatt bringebærpuré. Den mørke sjokoladesmaken kombinert med søt bringebærfrosting er en fantastisk kombinasjon. For mange er jordbær og sjokolade den ultimate kombinasjonen, for meg er det bringebær og sjokolade. Og i denne kaken kommer det virkelig til sin rett. Gjestene var fulle av lovord, men det ble stille etter kakespisingen - fordi alle hadde spist seg så mette. Da var jeg fornøyd 🙂

Her er oppskriften på to kaker á 15 cm
(Du kan bruke én og fryse den andre til senere. Selv lagde jeg en kake på 18 cm pluss 10 cupcakes av denne oppskriften)

Tomboy cake

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 12
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Kakebunn
200 g hvetemel
125 g kakao
1,5 ts natron
0,5 ts bakepulver
60 g kokesjokolade
2,5 dl kokende vann
2,5 dl surmelk
0,5 ts vaniljeekstrakt
2 egg
1,25 dl nøytral olje
450 g sukker

Marengssmørkrem med bringebær
5 dl bringebær
2 ss vann
1 ss sukker

4 eggehviter
200 g sukker
250 g usaltet smør
1 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du det

Kakebunn
Smør springformene og dekk med ca en halv teskje kakao før du starter.

Sikt sammen mel, kakao, natron, bakepulver og sett til side. Hakk sjokoladen og legg den i en bolle og tøm det kokende vannet over. Rør til sjokoladen er oppløst. Sett til avkjøling. Bland surmelk, vaniljeekstrakt og olje i en bolle og sett til side.

Visp eggene med en kjøkkenmaskin på høy fart i ca 2 min. Reduser farten til medium og tilsett sjokoladeblandingen i eggene litt etter litt. Tilsett deretter de andre flytende ingrediensene, og så sukker. Visp til alt er godt blandet.

Stopp kjøkkenmaskinen, ta av bollen og sikt i de tørre ingrediensene og vend de inn i røren med en slikkepott. Ikke rør mer enn at det akkurat blir blandet sammen. La klumpene være.

Press så røren gjennom en sil med en slikkepott eller lignende. Ikke vurder å utelate dette steget, det tar mindre enn fem minutter ekstra og det er nettopp dette som gjør denne kaken så luftig og fin i teksturen.

Hell deretter røren i formen og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 45-50 min. Cupcakesene stekes på 180 grader i 15-20 min. Husk å sjekk om kaken er ferdig før du tar den ut. Avkjøl kaken og sett den i kjøleskapet eller fryseren en stund før du deler den i tre deler. Selv liker jeg å steke i flere former fremfor å dele opp kaker etter steking. Dette var et unntak siden det sto sånn i oppskriften. Det hadde gått helt fint om det ikke hadde vært for at jeg ikke hadde tid til å legge kaken i fryseren før jeg delte opp, resultatet av det taler bildene for, derfor anbefaler jeg å beregne nok tid til det. Når bunnene er delt opp fylles kaken med marengssmørkrem med bringebær.

Marengssmørkrem med bringebær
Start med bringebærpuréen: Kok opp bringebær, vann og sukker på medium varme. Rør godt mens det koker slik at bærene moses. Kok ca 10-15 minutter. Ta det deretter av platen og press puréen gjennom en sil for å fjerne frøene. Sett til avkjøling.

Hell eggehviter og sukker i en varmebestandig bolle av glass eller metall. Sett bollen over en kasserolle kokende vann (vannet må ikke være i kontakt med bollen, bare dampen, og bollen må være større enn kasserollen. Visp med en miksmaster til sukkeret smelter og blandingen tykner. Dette skjer ved ca 65 grader og tar ca 10 minutter.

Ta deretter bollen av kasserollen og fortsett å vispe til blandingen kjølner. Dette tar minst 15 minutter. Kjøkkenmaskin anbefales. Når blandingen er temperert, tilsettes romtemperert smør i en spiseskje av gangen. (Her er det viktig at marengsen ikke er varm så smøret smelter, da vil kremen skille seg. Hvis det skulle skje kan kremen settes kaldt en stund for så å fortsette. I motsatt fall kan kremen varmes opp i noen sekunder før smøret tilsettes.

Når alt smøret er tilsatt, vispes det i ytterligere 3-5 minutter. Da skal blandingen være god og tykk. Vend så inn vaniljeekstrakt med en slikkepott. Vend deretter inn bringebærpuréen. Til denne oppskriften passer det med 4-5 spiseskjeer (eller etter smak). Pass på så ikke kremen blir for tynn.

Om kaken lages med frosting dagen i forveien må den oppbevares kjølig, men ta den da ut ca en time før den skal serveres, slik at den blir myk igjen.

Tomboy cupcakes

Kanskje du liker disse også?