Home » Vaniljecupcakes med pasjonsfruktfrosting

Vaniljecupcakes med pasjonsfruktfrosting

Av ellen

Vanilje er ikke bare vanilje, det finnes både Bourbon-vanilje, Tahiti-vanilje, vanilje fra Mexico og vanilje fra Madagascar osv. og alle smaker forskjellig. Selv bruker jeg forskjellig vanilje etter hva jeg skal lage og føler for. Jeg lager også mitt eget vaniljesukker og vaniljeekstrakt


Denne cupcakerøren er laget med eggehviter og ikke plommer, så man ser lett de fine svarte vaniljefrøene i de hvite kakene, et sikkert tegn på at man har fått ekte vanilje-cupcakes. De er toppet med en nydelig pasjonsfruktfrosting basert på kremost og pasjonsfruktkrem.

Vaniljecupcakes med pasjonsfruktfrosting

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 12
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

Vaniljecupcakes
100 g smør
3 dl sukker
2,5 dl H-melk
2 ts vaniljeekstrakt
2 store eggehviter
1 vaniljestang
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Pasjonsfruktkrem
2 eggeplommer
0,75 dl sukker
4 pasjonsfrukt
2 ss usaltet smør

Kremostfrosting
50 g usaltet smør
50 g melis
200 g Philadelphia

1 porsjon pasjonsfruktkrem

Slik gjør du det

Vaniljecupcakes
Bland melk, vaniljeekstrakt, eggehviter og frøene fra vaniljestangen i en bolle. (Ikke kast vaniljestangen, den kan du bruke til å lage vaniljesuker eller vaniljeekstrakt).

Bland hvetemel og bakepulver i en annen bolle.

Visp smør og sukker hvitt og luftig.

Sikt inn 1/3 av melblandingen og rør det bare akkurat inn på lav fart, tilsett deretter halvparten av eggehvite-blandingen. Gjenta prosessen og avslutt med melblandingen. Ikke miks mer enn at det akkurat blir blandet.

Fyll muffinsformer ca halvfulle og stek på 180 grader i ca 15-18 minutter. Sjekk underveis med en kakepinne slik at de ikke stekes for mye. Avkjøl på rist.

Mens kaken steker kan du lage pasjonsfruktkrem. Den kan du også med fordel lage dagen i forveien slik at den blir ordentlig avkjølt og har tyknet tilstrekkelig.

Pasjonsfruktkrem
Ha eggeplommene i en tykkbunnet kasserolle og visp de ordentlig sammen.

Tilsett sukker og innmaten av pasjonsfruktene og visp det godt i ca ett minutt.

Varm deretter opp blandingen på forsiktig varme under stadig omrøring. Kok blandingen i ca 8-10 minutter til den blir ordentlig god og tykk. Pass på varmen, du vil ikke ha eggerøre.

Når blandingen har tyknet ordentlig, tar du kasserollen av platen og avkjøler litt før du tilsetter en og en spiseskje med kaldt smør. Rør inn smøret helt før du tilsetter mer. Press blandingen gjennom en sil med en slikkepott eller skje for å få bort frøene fra pasjonsfrukten. Sett kjølig til blandingen har blitt avkjølt.

Kremostfrosting
Visp smør (myknet, men fortsatt kaldt) og sukker hvitt.

Tilsett (kald) kremost og visp det akkurat sammen. Tilsett deretter (kald) pasjonsfruktkrem og visp til du får en god og tykk blanding.

Sprøyt frostingen på helt avkjølte cupcakes. Om frostingen er litt løs på dette tidspunktet kan den settes litt i kjøleskapet til den tykner mer.

Rosedekoren på cupcakesene har jeg enkelt laget med en blomstertipp.

Cupcakeene smaker aller best den dagen de lages.

Vaniljecupcakes med pasjonsfruktfrosting

Kanskje du liker disse også?