Home » Sitroncupcakes med marengs

Sitroncupcakes med marengs

Av ellen

Jeg har prøvd flere oppskrifter på sitroncupcakes, men dette er uten tvil den aller beste. Cupcakene lages med eggehviter og ikke eggeplommer, noe som gir en silkemyk og lett konsistens. I tillegg blir sitronsmaken helt utrolig ved at man klemmer sukker og sitronskall sammen, slik at smaken kommer mye bedre fram. Økologiske sitroner er de beste til formålet, ikke bare fordi man bør unngå å få i seg sprøytemidlene fra sitronskallet, men de smaker (og lukter) også mye bedre og er søtere enn de vanlige sitronene.

Sitroncupcakes med marengs

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 24
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Sitroncupcakes
5,5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 dl kefir
4 store eggehviter
1 ts vaniljeekstrakt
3,5 dl sukker
Finrevet sitronskall fra 1-2 sitroner (helst økologisk)*
120 g mykt smør

*Avhengig av størrelse på sitronene og hvor mye smak man vil ha.

Sitronkrem (lemon curd)
4 eggeplommer
1,5 dl sukker
Finrevet skall fra 1 sitron (helst økologisk)
1 dl sitronsaft (ca 1 stor sitron)
4 ss (60 g) usaltet smør

Marengs
4 store eggehviter
200 g sukker
1 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du det

Sitroncupcakes
Sikt sammen hvetemel og bakepulver i en bolle. Sett til side

Bland kefir, eggehviter og vaniljeekstrakt i en bolle. Sett til side.

Bland sukker og sitronskall i en miksebolle og bland/klem sammen med fingrene til sukkeret får en ordentlig lukt av sitron. Tilsett smør og miks på medium fart i 3 minutter til blandingen er hvit og luftig.

Tilsett 1/3 av melblandingen, deretter halvparten av egg- og melkblandingen vekselsvis med melblandingen. Avslutt med mel. Bland godt.

Fyll muffinsformer ca halvfulle og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 15-18 minutter, avhengig av ovn og størrelse på muffinsformene. Sjekk med en kakepinne.

Sitronkrem (lemon curd)
Ha eggeplommene i en tykkbunnet kasserolle og visp de ordentlig sammen.

Tilsett sukker, sitronskall og sitronsaft og visp det godt i ca ett minutt.

Varm deretter opp blandingen på forsiktig varme under stadig omrøring. Kok blandingen i ca 8-10 minutter til den blir ordentlig god og tykk. Pass på varmen, du vil ikke ha eggerøre.

Når blandingen har tyknet ordentlig, tar du kasserollen av platen og tilsetter en og en spiseskje med kaldt smør. Rør inn smøret helt før du tilsetter mer. Avkjøl blandingen helt før du bruker den.

Marengs
Hell eggehviter og sukker i en varmebestandig bolle av glass eller metall. Sett bollen over en kasserolle kokende vann (vannet må ikke være i kontakt med bollen, bare dampen, og bollen må være større enn kasserollen. Visp med en håndmikser til sukkeret smelter og blandingen tykner. Dette skjer ved ca 65 grader og tar ca 5-10 minutter.

Ta bollen av kasserollen og fortsett å vispe med håndmikseren eller en kjøkkenmaskin til blandingen kjølner. Dette tar ca 10-15 minutter. Vend deretter inn vaniljeekstrakt.

Marengsen har aller best konsistens nylaget.

Kanskje du liker disse også?