Home » Unicorn cupcakes

Unicorn cupcakes

Av ellen

Unicorn her og unicorn der. En kan ikke annet enn å bli revet med, så jeg endte rett og slett opp med å lage unicorn-fargede cupcakes til min lille datters 2-årsdag.

Vil du ta den helt ut, kan du legge til horn og ører av fondant eller sugarpaste. Et lite google-søk og det er masse inspirasjon å hente. Selv er jeg som kjent ganske utålmodig av meg og lager sjelden slike figurkaker, så dette ble min enkle variant. Ganske søte likevel, eller? 😀

Unicorn cupcakes

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 12
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Vaniljecupcakes
100 g mykt smør
250 g sukker
2 egg
1 ts vaniljekstrakt eller vaniljesukker
2 1⁄2 dl H-melk
1 ss bakepulver
250 g hvetemel

Vaniljesmørkrem
200 g usaltet helt mykt smør
300 g melis
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
1/2—1 dl melk eller fløte

Konsentrerte konditorfarger

Slik gjør du det

Vaniljecupcakes
Kjør smør og sukker hvitt og luftig. Bland de flytende ingrediensene for seg og de tørre for seg. Tilsett litt etter litt annenhver gang i blandingen. Start og avslutt med det tørre.

Sett muffinsformer i et brett eller hell røren direkte i et smurt stekebrett for muffins.

Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 20 min.

Vaniljesmørkrem
Visp helt mykt smør, melis og vanilje i en kjøkkenmaskin (eller elektrisk håndmikser) på medium hastighet til det er hvitt og luftig (ca 8-10 minutter). Tilsett melk litt etter litt og bland godt på lav hastighet. Skru opp hastigheten igjen og visp kremen i 5-6 minutter til den har en veldig lett og luftig konsistens.

Hvis du vil ha en enda søtere krem eller kremen har blitt litt for fast kan du justere det med melk og melis.

Fordel smørkremen i 4 ulike boller. Mengden i hver bestemmer du. Det kommer an på hvor mye smørkrem du vil ha av hver farge. Selv har jeg gått for mer av rosa og lilla enn av grønt og gult.

Tilsett ønsket farge i hver bolle. Start forsiktig så fargen ikke blir for intens. Det skal svært lite til når man bruker konsentrerte konditorfarger. Det er heller ikke nødvendig å kjøpe dyre konditorfarger i spesialbutikker for å få til fargene. Jeg blandet enkelt rødt, blått, gult og grønt til de fargene og nyansene jeg ønsket.

Montering
Hell hver fargede porsjon med smørkrem i egen sprøytepose med egen tipp. Har du ikke et stort utvalg tipper, kan du gjenbruke en eller flere. Stikk evt bare et hull på sprøyteposen eller en frysepose om du vil gjøre det helt enkelt.

Dekorer cupcakene etter alle kunstens regler.

Kanskje du liker disse også?