Home » Påskecupcakes med kvikk lunsj

Påskecupcakes med kvikk lunsj

Av ellen

Neste uke er det påske dere! Jeg må innrømme at det kom litt brått på meg, var det ikke nettopp jul? Påske forbinder jeg med kos i solveggen, lammelår, appelsiner og sjokolade (Kvikk Lunsj!). Nettopp de to sistnevnte har jeg kombinert i dagens oppskrift: Sjokoladecupcakes med appelsinfrosting og Kvikk Lunsj, en ordentlig påskecupcake.

Påskecupcakes

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 20
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Sjokoladecupcakes
3 dl hvetemel
3 dl sukker
1 dl (mørk) kakao
1 ts natron
1 ts bakepulver
0,25 ts salt
0,5 dl nøytral olje
1,5 dl kefir
1 dl vann (eller kaffe om du vil)
2 egg
1,5 ts vaniljeekstrakt

Appelsinkrem
3 eggeplommer
0,75 dl sukker
0,75 dl saft fra appelsin
Skall fra en appelsin (bare det oransje)
3 ss usaltet smør

Marengssmørkrem
3 eggehviter
100 g sukker
150 g usaltet smør
1 ts vaniljeekstrakt
Gul matfarge (Kan utelates)

Kvikk lunsj

Slik gjør du det

Sjokoladecupcakes
Bland det tørre i en bolle.

Bland eggene og de andre flytende ingrediensene i en annen bolle.

Sikt de tørre ingrediensene inn i de flytende og bland godt, men ikke overmiks.

Fyll muffinsformer ca halvfulle og stek på 180 grader i ca 16-18 minutter. Sjekk med en kakenål eller lignende om de er ferdige.

Frostingen på disse er en blanding mellom appelsinkrem og marengssmørkrem. Ja, jeg vet det har blitt mye av det på bloggen i det siste, men det er jo så godt! Ved å blande inn appelsinkrem får man også brukt plommene som blir til overs når man lager marengskrem, og det liker jeg. Begynn med å lage appelsinkrem, den kan godt lages dagen i forveien:

Appelsinkrem
Ha eggeplommene i en tykkbunnet kasserolle og visp de ordentlig sammen.

Tilsett sukker, appelsinskall og appelsinsaft og visp det godt i ca ett minutt.

Varm deretter opp blandingen på forsiktig varme under stadig omrøring. Kok blandingen i ca 8-10 minutter til den blir ordentlig god og tykk. Pass på varmen, du vil ikke ha eggerøre.

Når blandingen har tyknet ordentlig, tar du kasserollen av platen og avkjøler litt før du tilsetter en og en spiseskje med kaldt smør. Rør inn smøret helt før du tilsetter mer. Press blandingen gjennom en sil med en slikkepott eller skje for å få bort appelsinskallet. Sett kjølig til blandingen har blitt avkjølt.

Marengssmørkrem
Hell eggehviter og sukker i en varmebestandig bolle av glass eller metall. Sett bollen over en kasserolle kokende vann (vannet må ikke være i kontakt med bollen, bare dampen, og bollen må være større enn kasserollen. Visp med en håndmikser til sukkeret smelter og blandingen tykner. Dette skjer ved ca 65 grader og tar ca 10 minutter.

Ta deretter bollen av kasserollen og fortsett å vispe med en kjøkkenmaskin til blandingen kjølner. Dette kan ta ca. 10 minutter. Når blandingen er temperert, tilsettes romtemperert smør i en spiseskje av gangen.

(Her er det viktig at marengsen ikke er varm så smøret smelter eller at smøret har stått for lenge på kjøkkenbenken og blitt for mykt (en time er nok), da vil kremen skille seg. Hvis det skulle skje kan kremen settes kaldt en stund for så å fortsette. I motsatt fall kan kremen varmes opp i noen sekunder før smøret tilsettes).

Når alt smøret er tilsatt, vispes det i ytterligere 3-5 minutter. Da skal blandingen være god og tykk.

Tilsett deretter en og en spiseskje med Appelsin Curd, bland godt mellom hver gang. Tilsett evt litt gul matfarge og vend til slutt inn vaniljeekstrakt.

Om blandingen er veldig løs på dette tidspunktet kan den settes kaldt til den får en passe konsistens til å kunne sprøytes. Sjekk og rør da litt i blandingen med jevne mellomrom så den ikke blir for hard.

Sprøyt frosting på helt avkjølte muffins og sett en halv strimle med Kvikk Lunsj i frostingen. Topp med strøssel.

Denne oppskriften ble testet både på naboer og hos frisøren min og alle trakk fram denne frostingen som veldig frisk og god. Kombinert med mørk sjokolade er dette en sikker vinner både til påske og ellers.

I morgen kommer oppskriften på en annen påskecupcake her på bloggen, så det er all grunn til å glede seg ;-)

Påskecupcakes med kvikk lunsj

Kanskje du liker disse også?