Home » Konfektkake med sjokoladeganache

Konfektkake med sjokoladeganache

Av ellen

Her om dagen fikk jeg så lyst på konfektkake. Det er ikke noe jeg lager ofte, så jeg hadde ingen oppskrift klar, ikke hadde jeg noen av kokebøkene mine tilgjengelig heller, siden vi ikke bor hjemme for tiden på grunn av vannskaden vi fikk før jul. Da var det bare å søke seg gjennom Internett. Et kriterie var også at kaken måtte være enkel å lage, siden jeg bare har en liten del av bakeutstyret mitt i leiligheten vi bor i nå.

Jeg landet til slutt på denne grunnoppskriften fra Opplysningskontoret for brød og korn. Enkel og grei oppskrift med rene smaker og enkel fremgangsmåte, akkurat det jeg var på utkikk etter denne dagen:

Konfektkake med sjokoladeganache

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 12
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Konfektkake
200 g mørk sjokolade
200 g smør
4 egg
200 g sukker
200 g hvetemel
1 ts bakepulver

Sjokoladeganache
50 g usaltet smør
100 g kokesjokolade
0,75 dl kremfløte

Slik gjør du det

Konfektkake
Smelt smør, tilsett sjokolade og bland sammen etter at sjokoladen har smeltet litt i smøret. Avkjøl.

Visp egg og sukker til tykk eggedosis.

Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og vend det deretter inn i deigen.

Hell røren i en godt smurt springform på ca 24 cm.

I følge oppskriften skal kaken steke ved 225 grader i 12-15 minutter. Min kake var ikke ferdig da, så jeg skrudde ned varmen til 180 grader og lot den stå i ca 10 minutter til. Så her er det best å prøve seg frem med sin egen ovn. Men husk at dette er en konfektkake som skal være seig og fudy, ikke stek den for mye.

Kaken kan serveres som den er med et melis- eller kakaodryss og eventuelt en kule is eller en dæsj vispet krem. Selv fant jeg ut at kaken måtte ha et lag med sjokoladeganache. Den lagde jeg på følgende måte:

Sjokoladeganache
Smelt smøret og tilsett fløten, bland godt, og tilsett deretter sjokolade delt i biter. Rør forsiktig så du ikke får luftbobler i ganachen. Avkjøl.

Det er best å smøre ganachen på kaken når den er helt avkjølt, slik at den stivner og fester seg godt til kaken når den has på. La derfor kaken stå en stund i kjøleskapet først eller lag den evt dagen i forveien. Det vil jeg uansett anbefale, så den får satt seg ordentlig til den skal deles opp og serveres. Før jeg hadde på ganachen skjærte jeg av det ujevne på toppen og snudde kaken oppnedd og hadde ganachen på bunnen for å få en jevn overflate. Pynt med friske bær.

Denne kaken ble en stor suksess hjemme hos oss, til og med mannen forsynte seg velvillig flere ganger. Upraktisk nok for en kakeblogger er han ikke noe kakemenneske.

Kaken tåler å stå i kjøleskapet i flere dager, jeg synes faktisk den var på sitt beste etter 2-3 dager. Den er med andre ord veldig praktisk å lage i god til i forveien om du skal servere den til gjester.

Kanskje du liker disse også?