Home » Fraisier 2.0

Fraisier 2.0

Av ellen

Denne kaken ble min nemesis i Hele Norge Baker og det tok lang tid før jeg orket ord som eggekrem og Fraisier igjen. Men her om dagen måtte jeg opp på hesten igjen, jeg kunne ikke bli husket for takraset (som Øyvind Lofthus så fint kalte det) jeg endte opp med i konkurransen.

Dette er hva Pascal skriver om kaken i oppskriftsboken som også bærer hans navn:

"Dette var den første kaken jeg lagde som 15 år gammel lærling. Fraisier betyr jordbærplante, og kaken er en klassiker i Frankrike. Den lykkes hver gang - og alle liker den! Den vil smake aller best i mai-juni, når norske jordbær er på sitt beste. Dette er den perfekte kaken til 17. mai!"

Vel, Pascal, den lykkes ikke <strong>hver</strong> gang, men det hjelper betraktelig å ha fremgangsmåten foran seg. Da jeg lagde den hjemme slo det meg hvor enkel og kjapp den faktisk er å lage. I tillegg ser den litt eksklusiv ut, selv om det er en rimelig kake å lage. Den består stort sett av egg, sukker, mel, melk og jordbær.

Her er Pascals oppskrift med mine bemerkninger i kursiv, mengdeforholdene i boken til Pascal er nemlig merkelige og samsvarer ikke, og det er heller ikke oppgitt størrelse på kakeformene.

Fraisier

Kanskje du liker disse også?