Home » Påskekake med kvikk lunsj

Påskekake med kvikk lunsj

Av ellen

Én røre, mange muligheter. Likte du Påskecupcakeene med kvikk lunsj jeg lagde? Dette er kakevarianten. Om du ønsker ekstra appelsinsmak i kaken kan du tilsette litt revet appelsinskall i røren, som jeg har gjort her.

Påskekake med kvikk lunsj

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 12
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Sjokoladekakebunner
4 dl hvetemel
4 dl sukker
1,5 dl (mørk) kakaopulver
1,5 ts natron
1,5 ts bakepulver
En klype salt
0,75 dl nøytral olje
2,25 dl kefir
4 dl vann (eller kaffe om du vil)
3 egg
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker

Appelsinkrem
4 eggeplommer
1 dl sukker
1 dl saft fra appelsin
Skall fra 1 stor appelsin (bare det oransje)
4 ss usaltet smør

Marengssmørkrem
4 eggehviter
70 g sukker
200 g usaltet smør (mykt, men kaldt)
1 ts vaniljeekstrakt
Gul matfarge (Kan utelates)

Ca 12 plater Kvikk lunsj

Slik gjør du det

Sjokoladekakebunner
Bland det tørre i en bolle.

Bland eggene og de andre flytende ingrediensene i en annen bolle.

Sikt de tørre ingrediensene inn i de flytende og bland godt, ikke overmiks.

Fyll røren i 3 stk 12 cm springformer eller stek i 3 omganger på 180 grader i ca 30-35 minutter. Sjekk med en kakenål eller lignende om de er ferdige. Det er ca samme steketid om man benytter 24-26 cm kakeform og steker i tre omganger.

Frostingen på kaken er en blanding av appelsinkrem og marengssmørkrem. Ja, jeg vet det har blitt mye av SMBC på bloggen i det siste, men det er jo så godt! Begynn med å lage appelsinkrem:

Appelsinkrem
Ha eggeplommene i en tykkbunnet kasserolle og visp de ordentlig sammen.

Tilsett sukker, appelsinskall og appelsinsaft og visp det godt i ca ett minutt.

Varm deretter opp blandingen på forsiktig varme under stadig omrøring. Kok blandingen i ca 8-10 minutter til den blir ordentlig god og tykk. Pass på varmen, du vil ikke ha eggerøre.

Når blandingen har tyknet ordentlig, tar du kasserollen av platen og avkjøler litt før du tilsetter en og en spiseskje med kaldt smør. Rør inn smøret helt før du tilsetter mer. Press blandingen gjennom en sil med en slikkepott eller skje for å få bort appelsinskallet. Sett kjølig til blandingen har blitt avkjølt. Appelsinkremen kan godt lages dagen i forveien.

Marengssmørkrem
Hell eggehviter og sukker i en varmebestandig bolle av glass eller metall. Sett bollen over en kasserolle kokende vann (vannet må ikke være i kontakt med bollen, bare dampen, og bollen må være større enn kasserollen. Visp med en håndmikser til sukkeret smelter og blandingen tykner. Dette skjer ved ca 65 grader og tar ca 10 minutter.

Ta deretter bollen av kasserollen og fortsett å vispe med en kjøkkenmaskin til blandingen kjølner. Dette kan ta ca. 10 minutter. Når blandingen er temperert, tilsettes romtemperert smør i en spiseskje av gangen. Visp godt mellom hver.

(Her er det viktig at marengsen ikke er varm så smøret smelter eller at smøret har stått for lenge på kjøkkenbenken og blitt for mykt (en time er nok), da vil kremen skille seg. Hvis det skulle skje kan kremen settes kaldt en stund for så å fortsette. I motsatt fall kan kremen varmes opp i noen sekunder før smøret tilsettes).

Når alt smøret er tilsatt, vispes det i ytterligere 3-5 minutter. Da skal blandingen være god og tykk.

Tilsett deretter en og en spiseskje med appelsinkrem, bland godt mellom hver gang. Det er viktig at curden er helt avkjølt og har stivnet når den tilsettes. Den kan med fordel være kald. Tilsett evt litt gul matfarge og vend til slutt inn vaniljeekstrakt.

Om blandingen er veldig løs på dette tidspunktet kan den settes kaldt til den får en passe konsistens. Sjekk og rør da litt i blandingen med jevne mellomrom så den ikke blir for hard. Denne frostingen kan få en løsere konsistens ved romtemperatur, så den bør smøres mellom kakebunnene mens den er ganske kald.

Montering
Del hver bunn i to og fyll frosting mellom lagene, på toppen og sidene. La kaken deretter stå kaldt og sette seg før Kvikk Lunsj festes rundt hele kaken. Brekk Kvikk Lunsjen i to, slik at to og to strimler står sammen. Fest (evt) et dekorativt bånd rundt kaken. Til denne kaken har jeg brukt 12 pakker Kvikk Lunsj, så det går med en del, men siden Kvikk Lunsj er på tilbud over alt ved påsketider er det et passende tidspunkt å lage en sånn kake på. Toppen på kaken kan også fylles med forskjellig påskegodt om man ønsker det.

God påske da, dere ;-)

Påskekake med kvikk lunsj

Kanskje du liker disse også?