Home » Bringebærmoussekake

Bringebærmoussekake

Av ellen

Bringebær og sjokolade, what's not to like? Jeg har sagt det før, men jeg sier det igjen: Dette er virkelig min favorittkombinasjon av smaker. Dagens kake er en mørk sjokoladekake med bringebærmousse. Bunnen er den samme jeg har brukt i noen kaker tidligere.

Bringebærmoussekake

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 10
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.9/5
( 7 voted )

Ingredienser

Mørk sjokoladekake
100 g hvetemel
60 g kakao
0,75 ts natron
0,25 ts bakepulver
30 g kokesjokolade
1 dl kokende vann
1,25 dl surmelk
0,25 ts vaniljeekstrakt
1 egg
0,6 dl nøytral olje
225 g sukker

Bringebærmousse
300 g bringebær
75 g sukker
0,5 dl kokende vann
4 plater gelatin + vann for bløtlegging
3 dl kremfløte

Sjokoladeganache
50 g usaltet smør
100 g kokesjokolade
0,75 dl kremfløte

Slik gjør du det

Mørk sjokoladekake
Sikt sammen hvetemel og kakao og sett til side. Hakk sjokoladen og legg den i en bolle og tøm det kokende vannet over. Rør til sjokoladen er oppløst. Avkjøl litt og bland i surmelk, vaniljeekstrakt og olje.

Visp egget med en kjøkkenmaskin på høy fart i ca 2 min. Reduser farten til medium og tilsett sjokoladeblandingen i eggene litt etter litt.

Bland sukker med natron og bakepulver og tilsett i blandingen. Visp til alt er godt blandet.

Stopp kjøkkenmaskinen, ta av bollen og sikt inn hvetemel og kakao og vend inn i røren med en slikkepott. Ikke rør mer enn at det akkurat blir blandet sammen. La klumpene være.

Press så røren gjennom en sil med en slikkepott eller lignende. Ikke vurder å utelate dette steget, det er nettopp dette som gjør denne kaken så luftig og fin i teksturen.

Stek kaken i en 20 cm form midt i ovnen på 180 grader i ca 40-45 minutter. Sjekk med en kakenål om den er ferdig. Steketiden blir litt kortere om du bruker større form.

Bringebærmousse
Start med å legge gelatinplatene i kaldt vann.

Mos bringebærene med en stavmikser eller lignende sammen med sukkeret. Press deretter blandingen gjennom en sil for å fjerne bringebærsteinene.

Klem vannet ut av gelatinplatene og legg de i kokende vann. Tilsett det deretter i bringebærblandingen.

Visp kremfløten. Pass på så den ikke blir overpisket. Vend så bringebærblandingen i den vispede kremfløten med en slikkepott.

Montering
Del den helt avkjølte kakebunnen i to og frys den ene delen til en senere anledning. Det er ingenting i veien for å bruke hele bunnen om du ønsker en tykkere bunn.

Legg kakebunnen i springformen den ble stekt i og hell over bringebærmoussen. Sett kaken kaldt til moussen har stivnet. Løsne den ferdige kaken med en kniv langs kanten.

Om ønskelig kan kaken toppes med sjokoladeganache:
Smelt smøret og tilsett fløten, bland godt, og tilsett deretter sjokolade delt i biter. Rør forsiktig så du ikke får luftbobler i ganachen. Avkjøl.

Hell over kaken og la det renne nedover sidene.

Kanskje du liker disse også?